Novou značkou, jež stylizovaně znázorňuje Krušné hory i jejich podhůří (viz foto dole), se mohou pyšnit tyto produkty:

Údlické kuře od společnosti Vaigl a syn s.r.o. z Údlic, Hrušovanská motalinka od Drahomily Kramplové z Hrušovan, dekorativní kolářství a bednářství Tomáše Hubeného z Lažan, Všestudské hovězí od Kejře od Jiřího Kejře z Všestud, repase a repliky historických truhlářských prací od Miroslava Chlouby z Výsluní, kouřový panáček Krušberk od společnosti NBW s.r.o. z Nové Vsi v Horách, chov plemene Limousine (masný skot) „ze Svaté Kateřiny" od Adolfa Loose z Hory Svaté Kateřiny a jablka ze Sadů a školek Jirkov spol. s r.o.

Značka Krušnohoří - regionální produktV kategorii ubytovacích a stravovacích služeb získala značku dvě zařízení Penzion Ranč u Matěje v Blatně a Horský hotel Lesná ve Svahové.

Značku udělovala certifikační komise, koordinátorem celé akce je organizace MAS Západní Krušnohoří. „Chceme značkou podporovat především ty řemeslníky a zemědělce, jejichž práce je v regionu vidět," uvedla Hana Dufková, ředitelka sdružení, které má sídlo v Droužkovicích. V prvním kole udělování značky proto převládali žadatelé z okolí Chomutova, do budoucna ale bude otevřená zájemcům z celého Krušnohoří.

Výrobci, kteří se chtějí o značku přihlásit, musí povinně splňovat několik kritérií. Například musí používat místní suroviny, či mít výrobu šetrnou k ekologii. U ubytovacích a stravovacích zařízení se hodnotí přístup k hostům a zprostředkování informací a zážitků z daného regionu, včetně nabídky tradičních pokrmů vyrobených z místních surovin.