Krušným testem trpělivosti procházejí řidiči na cestách mezi Chomutovem a Kadaní. Na silnici I/13 v Málkově se totiž hned ve dvou úsecích opravuje silnice, která je v celé šíři vyfrézovaná. V jednom z úseků je dokonce doprava stažená do jednoho pruhu. Práce potrvají do začátku prosince.

Jeden úsek, kde je potřeba zpomalit na 30 kilometrů v hodině, na šoféry číhá v Málkově a měří 60 metrů. Další je u Zelené a dosahuje 190 metrů. Doprava tam navíc proudí jen jedním pruhem, řízena je kyvadlově. Největší kolony tam bývají hlavně ráno a odpoledne, kdy řidiči míří do práce či domů. Podle jejich zkušeností dosahuje zpoždění až půl hodiny. „Když jsem jel ráno do Prunéřova a odpoledne zpět do Chomutova, byla z toho celá hodina,“ posteskl si Stanislav Šedý.

Objížďka po špatných cestách bolí

Ani cesta mimo špičku však není hladká. „Jela jsem do Kadaně dopoledne a stejně jsem tam stála asi čtvrt hodiny,“ okomentovala situaci Regina Pavlíčková.

Řidiči, kteří nechtějí zažívat okamžiky, kdy jim tečou nervy v pomalu se šinoucích frontách, jezdí přes Březno nebo zkoušejí zkratku zadem přes Černovice. „Provoz se tu zvýšil,“ potvrdil místostarosta Černovic Zdeněk Fresser. „Lidé jezdí po staré silnici směrem na Málkov, v podstatě si ale dost ničí auta, protože je cesta rozbitá a plná děr. Někteří už to zjistili, tak tudy jezdit přestali,“ dodal.

Ilustrační foto.
Klášterec hledá praktické lékaře. Pro jistotu, než nebudou

V nejlepší kondici není ani silnice I/13 ve zmíněných úsecích, právě proto došlo na opravy, které Ředitelství silnic a dálnic plánovalo dlouhodobě. „Vozovka je po životnosti, byla už vícekrát opravovaná, protože v ní byla řada závad, jako jsou výtluky a trhliny,“ přiblížil technický pracovník Ředitelství silnic a dálnic Vít Plechatý. Opravy mají být hotové 4. prosince, náklady na nový povrch vozovky přesáhnou 6,7 milionu korun.

U zastávky zpomalí provoz stavba mostu

Plynulost jízdy ve směru Most - Chomutov - Karlovy Vary brzdí kromě oprav v Málkově také další práce na tomto tahu - v Chomutově. Probíhají v sousedství železniční zastávky Chomutov - město, kde silnice vede přes viadukt. Ten stavbaři pod vozovkou zdemolovali a pracují na novém. Budují ho na poloviny, proto je doprava i tam svedena do jednoho pruhu.

Velká cena města Chomutova v tanečním gala
OBRAZEM: Krásné ženy, vášeň i přísní porotci. Chomutov tančil