Jeden kraj - tři různé zoo. To je název kampaně, kterou 22. července spustily severočeské zoologické zahrady Chomutov, Ústí nad Labem a Děčín. Hlavní myšlenkou kampaně je nabídnout návštěvníkům zvýhodněnou vstupenku do všech tří zoo a navíc možnost vyhrát vyhlídkový let, pokud se jim podaří navštívit všechny tři zahrady do 31. října 2016.

„Akce nám přišla hodně zajímavá. Je to dobrý nápad umožnit lidem, aby navštívili tři velké a úspěšné zoologické zahrady v našem kraji", okomentovala akci Martina Pelcová, mluvčí Podkrušnohorského zooparku Chomutov. Navíc, společná vstupenka je pro návštěvníky výhodná. „Tato vstupenka je o desítky korun levnější než běžné vstupné. Půjde však o omezenou nabídku. Do oběhu jich zoologické zahrady pustí jen 1000 kusů," dodala mluvčí děčínské zoo Alena Houšková.

Úkolem návštěvníka bude navštívit do konce měsíce října chomutovský zoopark a ústeckou i děčínskou zoo. Za každou uskutečněnou návštěvu dostane návštěvník tematickou magnetku a také razítko na vstupenku. Až nasbírá všechny tři a odevzdá soutěžní ústřižek, dostane se do slosování o ceny. Hlavní výhrou bude vyhlídkový let z letiště v Roudnici nad Labem.

Cena zvýhodněné vstupenky do tří zoo činí 260 korun pro dospělého a 140 korun pro dítě. Kampaň podpořil Ústecký kraj Brána do Čech. vstupenky je možné zakoupit ve na pokladnách ve všech třech zahradách.

Zoopark Chomutov je největší českou zoologickou zahradou. V prostorných přírodních výbězích a expozicích chová více než 160 druhů zvířat Eurasie. Jedinečný zážitek z blízkého setkání se zvířaty nabízí unikátní areál Eurosafari. Projížďku Safari expresem je možné absolvovat i ve večerních hodinách. Děti se mohou zabavit i v lanovém centru a na Dětské Zoo. Odpočinout si mohou pak na statku domácích zvířat nebo při projížďce Lokálkou Amálkou.

Zoologická zahrada Ústí nad Labem nabízí unikátní kolekce zvířat z celého světa ve více než 200 druzích. Je vhodná jako cíl návštěvy zejména pro rodiny s dětmi.

Zoologická zahrada Děčín patří co do velikosti k menším českým zoologickým zahradám. Zaměřuje se na chov ohrožených a méně známých druhů zvířat. Na jednom místě je téměř 400 zvířat ve 150 druzích. Největší chloubou jsou medvědi grizzly, jejichž chovu se Zoo Děčín věnuje jako jediná česká zoologická zahrada již od roku 1983.