K dobré náladě vyhrávala moravská folková skupina Koňaboj a moravské lidové kapely Linda a Vonica. Návštěvníci sledovali prastarý rituál zvaný otvírání hory a po celý den popíjeli burčák, čerstvý vinný mošt a kvalitní vína.

Vinařství má v Kadani dlouhou historii. Tzv. viničné právo udělil Kadani už císař Karel IV. V okolí města bylo založeno asi sto hektarů vinic, toto odvětví v Kadani rozkvétalo až do 18. století. Ještě v roce 1842 bylo osázeno vinnou révou asi deset hektarů ploch, postupně však výměra klesla až na dva hektary a i ty po roce 1945 zanikly.

V roce 1997 se město rozhodlo navázat na starobylou tradici vinařství na Kadaňsku. V areálu Františkánských zahrad byla vysázena vinice o výměře půl hektaru. Vinička dává průměrně sto až dvě stě litrů vína, většinou slouží pro reprezentativní účely města, něco se vypije i na vinobraní. Pěstuje se bílé i modré víno, bílé hrozny rostou v několika odrůdách, modré je především svatovavřinecké.