Dáte přednost útěku před zuřivým tyranosaurem, nebo projížďce na raptorovi? V Chomutově se tento víkend, 27. a 28. května, koná akce, kterou nesmí propásnout žádný fanoušek Stevena Spielberga a prehistorických veleještěrů. Do města míří výstava Dino Expo a pořadatelé slibují pořádnou show. Na programu je třeba ježdění na dinosaurech, průběh veleještěra stadionem i spousta naučných promítání.

Do Chomutova přijede pořádně velká banda prehistorických monster. „Návštěvníci se mohou těšit na třicet exponátů, z nichž jsou některé i pohyblivé,“ říká jednatel společnosti Christoph Fantasia. „Každou hodinu se navíc jeden z nich mezi diváky proběhne,“ pokračuje.

V Chomutově se objeví tři sta metrů dlouhá vodní skluzavka
Ať to sviští! V Chomutově budou sjíždět obří skluzavku

Pokud si udržujete štíhlou linii, čeká vás jeden netradiční zážitek. Na některých dinosaurech se dá dokonce i jezdit. Nabídka se ale přece jen týká spíše dětí, podmínky jízdy jsou totiž celkem zdrcující. „Jízda na dinosaurovi je vhodná jen pro osoby do padesáti kilo,“ potvrzuje Christoph.

Ale ani dospělí se nemusejí bát, že se budou nudit. Mohou třeba zhlédnout dokument a prohloubit si své znalosti o jurských gigantech, případně se skrze modely důkladně seznámit s životním cyklem dinosaura.

Kamencové jezero na archivním snímku
Molo pro Kamencové jezero už dávají dohromady. V Brně, Děčíně a u Prahy

Akce se koná oba víkendové dny od 10 do 18 hodin. „Vstupenky budou na místě. Vstup zdarma mají všechny děti do tří let,“ říká Pavlína Skopová z Kultury a sportu v Chomutově.

A jedna dobrá rada pro rodiče na závěr. Na peněženku si raději dejte zámek, hraček a suvenýrů bude prý dost pro každého.