Volby vyhrálo hnutí PRO Chomutov (18,97% hlasů), těsně následované ČSSD (18%) a hnutím ANO 2011 (17,1%). Všechny tři strany ale po přepočítání hlasů získaly shodně osm mandátů. Čtvrtí jsou komunisté se ziskem 14,7% hlasů, což znamená šest křesel v zastupitelstvu, Nový Sever jich bude mít s výsledkem 11,99% pět.

Do zastupitelstva se už nedostala ODS, Nespokojení občané! ani TOP09.

Seznam zvolených zastupitelů za Chomutov.Kompletní seznam zvolených zastupitelů najdete vpravo, stačí kliknout. 

Černý: Gratulujeme všem. Kromě těch, co kupovali hlasy

"Moc děkujeme, že nám lidé věří a pomohli nám obhájit úspěch z minulých voleb," nechal se slyšet lídr vítězného hnutí Daniel Černý (PRO Chomutov). "A děkujeme lidem také, že pochopili, které strany nemají volit. I když ne u všech." Pogratuloval také všem stranám, které se do zastupitelstva dostaly. Ovšem s dovětkem: "Kromě té, která si kupovala hlasy."

Mareš: Uhájili jsme pozici i přes nástup ANO

Lídr ČSSD a současný primátor Jan Mareš začal také gratulací stranám, dodal také, že se těší na spolupráci. Z výsledku je zklamaný jen mírně. "Uhájili jsme své, i když jsme počítali s jedním či dvěma mandáty navíc. Takhle ale voliči rozhodli. Na druhou stranu jsme uhájili pozice i přesto, že do komunální politiky vstoupilo nově celorepublikově oblíbené hnutí ANO 2011."

Hrabáč: Je to absolutní výhra

Pro hnutí ANO 2011 nemůže být výsledek ničím jiným, než úspěchem. „Výsledek bereme jako absolutní výhru a jsme nadšení," potvrdil Chomutovskému deníku Marek Hrabáč, lídr chomutovské kandidátky, který rovněž neopomněl poděkovat voličům. „Neměli jsme nijak ohromnou kampaň, takže je to úžasné."

Proti ostatním stranám se zatím příliš vymezovat nechtěl. „Jsme noví, musíme se s ostatními nejprve poznat. To je základ," řekl.

Drlý: Karty jsou rozdané

Také Ladislav Drlý, jednička na chomutovské kandidátce KSČM, nejprve poděkoval voličům. Přiznal také, že strana čekala trochu lepší výsledek. "Voliči ale svými hlasy rozhodli a to je třeba respektovat," řekl "Teď nastává druhá část, povolební vyjednávání. Výsledky voleb tak budou definitivně zhodnocené až ustavujícím zasedáním zastupitelstva a zvolením vedení města."

Dinda: Zklamaní nejsme, ale ke spokojenosti pár procent chybí

Hnutí Nový Sever, jehož základ položili bývalí Severočeši.cz, se dostalo do zastupitelstva s pěti lidmi. Lídr David Dinda nejprve ve své reakci poblahopřál vítězům, výsledek Nového Severu pak komentoval slovy: "Na nové uskupení, které ma za sebou asi půlroční činnost to procentuálně není špatný výsledek." Přiznal, že doufali v trochu víc, okolo patnácti procent. "Zklamání to není, ale ke spokojenosti pár procent chybí. Bereme to ale s nadhledem."

Zástupci ANO 2011 už dopředu ohlásili, že své vyjádření dají až v neděli po třetí hodině odpolední. 

Složité vyjednání začalo už v noci

Kdo složí budoucí koalici a kdo stane v čele města? Ukáže se v příštích dnech, vyjednávací týmy všech stran už ale horečně jednají o svých možnostech. Koalici musí složit minimálně tři strany, protože pro většinu je potřeba osmnáct hlasů. Ve hře je také poměrné zastoupení, tedy situace, kdy by se rada skládala ze zástupců všech zvolených stran. Vzhledem k tomu, jak ostře se proti sobě strany v průběhu minulého volební vymezovaly, by však složení funkční rady bylo velice náročné.

Vyjednávací týmy všech stran se začaly scházet hned po vyhlášení výsledků. Na prohlášení o budoucí koalici jsou však zatím všichni opatrní.

Volební účast byla velice nízká, k volbám přišlo 27,54% voličů.