První březnový víkend je tady a doma jej rozhodně trávit nemusíte. Chomutovský deník vám přináší hned tři tipy, jak si jej můžete zpestřit. Vybrat si ale musíte sami.

Na sjezdovce se budou prohánět masky

Maškarní reje pomalu končí, masky ale ještě uklízet nemusíte. Již tuto sobotu se můžete vydat na Mezihoří. „Co by to bylo za sezónu, kdybychom neměli maškarní lyžovačku," směje se organizátor Petr Andrt. „ Ti, kdo na Mezihoří v sobotu vyrazí, rozhodně neprohloupí. „Každý lyžař v masce, a je jedno jestli dospělák nebo dítě, bude po dobu karnevalu lyžovat zadarmo. Navíc obdrží také kupón na občerstvení v našem bufetu," láká na sjezdovky Andrt. Organizátoři mysleli také na soutěživost a připravili sladkou odměnu pro nejhezčí a pro nejodvážnější masku. Maškarní na sněhu začíná již v deset.

Tuleň Kašek slaví třicítku. Bavit se budete vy

PŘIJĎTE si v sobotu 2. března Kaška sami nakrmit. Na sobotní odpoledne připravil Podkrušnohorský zoopark speciální narozeninové komentované krmení. Tuleň Kašek (foto vpravo) totiž v sobotu oslaví své třicáté narozeniny. Kdo bude chtít, bude si moct Kaška sám nakrmit a dozví se spoustu zajímavosti o chovu tuleňů v zooparku. Chybět nebudou ani zajímavé soutěže a kdo se zúčastní, může se těšit na originální oranžové triko s Kaškem z limitované edice. Slavit se začíná přesně ve 14:00 hodin, tak projděte bránou zooparku včas ať nepropásnete radost z rybího dortíku.

Tuleň Kašek se narodil v roce 1983 ve volné přírodě a jako opuštěné mládě byl umístěn v polské záchranné stanici Kolobrzeg, odtud putoval do zoologické zahrady v polských Katovicích a v roce 1996 byl doporučen pro chov v Podkrušnohorském zooparku. Jeho zvířecí partnerkou se stala samice Taške, která postupně porodila dvanáct mláďat. Odchovaná mláďata rozdávají radost v evropských zoologických zahradách, v chovu zooparku zůstala pouze dvě mláďata narozená v roce 2005 a 2009.

Zaplesejte si na 10. květinovém plese

Pokud ještě nebudete ze soboty zcela unaveni a milujete tanec, pak se ve dvacet hodin určitě vydejte do chomutovského divadla. Na programu je jubilejní 10. květinový ples. Těšit se můžete na tradiční podobu plesu, kde k tanci i poslechu bude hrát liberecký Taneční orchestr Ladislava Bareše. Připraveno je samozřejmě i profesionální předtančení, kde nebude chybět ukázka valčíku či charlestonu. Devítinásobní mistři České republiky ve společenských tancích Martin Dvořák a Zuzana Šilhanová předvedou, jak krásná může být latina i standardní tance. Bonbónkem navíc pak bude módní přehlídka ve stylu první republiky. Celým večerem bude provázet Alexandr Hemala. Vstupné stojí pět set korun.