S podzimem přichází i čas lahodných dýní. Připravit je lze na mnoho způsobů, snad v každé rodině se předává nějaký unikátní recept. Dáte si polévku, salát, nebo něco pečeného, třeba koláč? Pošlete nám ten nejlepší recept na skutečnou dýňovou lahůdku, podělíme se s ostatními čtenáři.

Recepty posílejte na adresu zdenek.plachy@denik.cz, vystavíme je u tohoto článku. Přivítáme i vaše fotografie pokrmu z dýně. Ke zprávě nezapomeňte připojit své jméno, příjmení a obec či město, odkud jste.

Máte i nějaké další zajímavé tipy na zpracování nebo uskladnění dýní? I ty přijímáme a zveřejníme.

Břicho potěší, domov ozvláštní

Dýní je celá řada druhů. Mezi nejznámější jedlé patří špagetová dýně, červené a zelené Hokaido, žaludová dýně, máslová dýně a nebo takzvaná muškátová tykev. Hlavně k zavařování je oblíbená veliká dýně Goliáš. 

Tykve ovšem mohou sloužit i jako dekorace. Hlavně malé odrůdy se skvěle hodí do různých podzimních aranžmá.