Teplotami doslova letní víkend čeká na obyvatele Chomutovska. Sobotní den můžete příjemně strávit například v Kludského zahradě, na Červeném hrádku, turistickým výšlapem do hor, rodinným soutěžením či návštěvou venkovských farmářských trhů.

Kludského zahrada ožije pohádkou

Máte doma děti, které stále milují pohádky nebo přímo ve vás samých stále dřímá dětská dušička? Pak se v sobotu na desátou hodinu určitě vydejte do Kludského zahrady v Jirkově. Právě tam je totiž připraven bohatý celodenní program, který nabízí hned pět pohádek a další divadelní představení. Pauzy mezi pohádkami zpestří hned dvakrát orientální i neorientální tanečnice. Dospělí si jistě vychutnají tři koncerty pod širým nebem. V 16 hodin to budou rockoví Jáchymovi bratři, v 17:45 se představí skupina Poletíme a ve 20:00 vypukne koncert skupiny Vltava.

Po celý den nabídne zahrada mini pouť s kolotoči a skákacím hradem a děti zabaví tvořivá dílna. Dospělí pak jistě uvítají možnost návštěvy čajovny pod širým nebem. Vstupné do zahrady bude stát dospělé 40 korun, děti zaplatí jen polovic. Koncert skupiny Vltava pak stojí 150 korun.

Poznejte historii zaniklých obcí

Máte- li rádi historii a zajímáte se o dění ve vašem regionu, vydejte se v sobotu po 14. hodině na zámek Červený hrádek. Právě tam je totiž připravena tradiční akce Setkání obyvatel zaniklých obcí Chomutovska a Mostecka. Po celé odpoledne budou v zámecké oranžerii promítány dokumentární filmy o obcích, které musely v okolí Mostu a Chomutova ustoupit těžbě hnědého uhlí. Odpoledne zpříjemní Muzika Milana Baranijaka a v 15 hodin potěší všechny přítomné host setkání, Pavlína Filipovská. Vstupné stojí 40 korun.

Táto, mámo! Pojď si hrát!

Rodiče s dětmi si mohou sobotní dopoledne užít také v Chomutově. Na zahradě mateřské školky v Palachově ulici se totiž od 9:00 hodin uskuteční další ročník akce, který nese název „Táto, mámo pojď si hrát, budem spolu sportovat". Rodiče i děti se mohou těšit na dopoledne plné sportu a soutěží, které prověří jejich dovednosti.

Užijte si pravé venkovské trhy

Farmářské trhy. Ilustrační snímek. Milujete farmářské trhy? Pak si určitě nenechte ujít ty venkovské. Již tuto sobotu od 9 do 12 hodin se totiž konají v Blatně. Chybět určitě nebudou atrakce a soutěže pro děti a jako již tradičně proběhne soutěž v kotlíkovém vaření.

Pokud rádi srovnáváte máte tento víkend skvělou možnost. Farmáři své stánky rozloží totiž také v Jirkově. První letošní jirkovské farmářské trhy začínají již v 8 hodin přímo na náměstí Dr. E. Beneše a končí úderem 12. hodiny. V klidu tak stihnete přejet z jedněch trhů na druhé .

Turisté si mohou v sobotu vybírat

Fanoušci pěší turistiky mají tuto sobotu možnost vybrat si hned ze dvou dvacetikilometrových pochodů. Připraven je totiž 22. ročník jarního dálkového pochodu národní přírodní rezervací Jezerka a východní částí Krušných hor. Jirkovské Paraplíčko pak připravilo výjezd na pochod Votice Prčice.

Jarní dálkový pochod startuje v 9:00 hodin v zahradě mateřské školky ve Vysoké Peci a měří celkem dvacet kilometrů. Návrat je naplánován na 17. hodinu. Turistický výlet na pochod Votice Prčice je určen také hledačům kešek. Z jirkovského autobusového nádraží se odjíždí již v 6:00 hodin, z chomutovského pak o patnáct minut později. Trasa měří celkem 23 kilometrů. Za výlet účastníci zaplatí 330 korun.

Tuning sraz Car Wars v Panenském Týnci. Ilustrační snímekUžijte si Carwars v Panenském Týnci


Milujete vyladěný zvuk motorů, rychlost, silné stroje a krásná auta? Pak si tento víkend užijete nejlépe v Panenském Týnci. Od pátku do neděle tam totiž probíhají tradiční Carwars. V pátek se areál letiště otevírá v 17 hodin, odkdy si všichni nadšenci budou moct užívat gumování a odstartují první sprinty. Kromě nich se můžete po celý víkend těšit na zajímavé exhibice a zástupy nádherných vozů. Vstup stojí 250 korun.