Víkend je tady a je opět nabitý kulturními akcemi. Nalaďte se na víkendovou notu již v pátek tradičně netradičním Cumbajšpílem. V sobotu a v neděli si pak můžete aktivně odpočinout s dětmi na letošním posledním rodinném zápolení, děti si pak mohou zasportovat v Domečku a dospělí si mohou užít maškarní ples.

Cumbajšpíl opět oživí zavřené lázně

Městské lázně již dnes od 19:30 hodin přivítají všechny milovníky nezávislé hudby. Rozjede se tam totiž druhá část česko-německého festivalu, kde se po týdnu opět sejdou muzikanti z obou stran hranice. V lázních se bude hrát na třech pódiích. Na takzvané Plyšová stage, která je v prostoru bývalé restaurace nad bazénem, vystoupí například Sunshine, chomutovští Whispering of Soul nebo The Sonic Boom Foundation z Německa. Hlavní „Big Bada Bum" stage je ve vstupním vestibulu poté představí Skycu, Marius Konvoj nebo berlínské Fiordmoss. Vstupné na festival je symbolických padesát korun. Předpokládaný konec je v 1:30. Podrobný program najdete ZDE.

Farmářské trhy letos naposledy

Sobotní dopoledne si můžete zpříjemnit nákupem na posledních farmářských trzích v Chomutově. Nakoupit si čerstvé ovoce, zeleninu, uzeniny či mléčné výrobky můžete od 8 do 12 hodin, na náměstí 1. máje. Chybět nebudou ani zabíjačkové speciality. Farmáři se svými stánky se opět vrátí v polovině března příštího roku.

Rozhýbejte mozek a užijte si adrenalin

Procvičit mozkové závity si můžete na podzimním šachovém turnaji, který pořádá v sobotu 24. listopadu od 8 hodin Dům dětí a mládeže v Chomutově. Pro ty, kdo mají rádi adrenalin, připravil Domeček ve stejný den od 9 hodin možnost zajezdit si na autodráze. Vstupné na akci je 20 korun.

Udělejte dobrý skutek a bavte se

Maškarní ples Krušnohorského divadla se vrátil do 20. a 30. let minulého století V sobotu večer můžete udělat dobrý skutek účastí na benefičním plese „Pomoc pro Dianku", který startuje od 20 hodin v sobotu v kulturním domě v Jirkově. Letošní ples se ponese v duchu maškarního. Masky ale nejsou povinné. Zahraje skupina Sortiment a Michal David Revival, uvidíte modní přehlídku nebo jak se tančí latinsko-americké a standardní tance. Chybět nebude bohatá tombola. Vstupné na ples je 250 korun. Celý výtěžek z večera bude věnován Diance Borkovcové, dívce z Jirkova trpící Crohnovou chorobou, díky které nemůže jíst běžnou stravu, jako ostatní lidé, a je tak denně napojena na umělou výživu.

Koza Róza navodí vánoční atmosféru

Na ji šestnáctou akci Rodinného zápolení s názvem Vůně Vánoc zve základní umělecká škola v Chomutově. V neděli 25. listopadu od 14 do 17 hodin zde můžete zdobit perníčky, vánoční jablíčka nebo si vyrobit ozdoby pro váš vánoční stromeček zvonečky a lucerničky. K vidění budou také obrázky výtvarného souboru ZUŠ. Letos se jedná o poslední akci rodinného zápolení. Následuje již jen celoroční bonusovka a slavnostní slosování.

K neděli patří pohádka

A protože v neděli nesmí chybět pohádka, navštivte od 15 hodin kulturní dům v Jirkově. Hudební divadlo HNEDLE VEDLE si pro vás připravilo pohádkovou hudební klauniádu pro nejmenší s názvem Z pohádky do pohádky. Vstupné je 30 korun.

Autorka: Markéta Vernerová