Restaurace ve věži

Po loňském nebývalém úspěchu se pracovníci jirkovského Kulturního, vzdělávacího a informačního zařízení (KVIZ) připojí i letos k mezinárodnímu festivalu dočasných restaurací Restaurant Day. Nejvyšší patro městské věže se v sobotu od 8:00 hodin promění na jeden den v restauraci s neobyčejnou vyhlídkou na město i jeho okolí. Lidé si mohou zarezervovat místo, poté je čeká výstup po 123 schodech. Kromě kulinářských zážitků si tak ověří i svou fyzičku. Vyberou si z domácích jídel, jež stejně jako loni připraví zaměstnankyně KVIZu. Ohlasy byly jednoznačně kladné. Dá se tedy předpokládat, že lidé si jedinečný zážitek nenechají ujít ani letos.

Poutníci bilancující

Už v pátek mohou příznivci bluegrassu a country hudby oslavit 45 let existence legendární kapely Poutníci. Koncert, na němž zazní písničky z oblasti americké i české country a hity jako jsou Panenka, Telegrafní cesta, Pojďme se napít či Hotel Hillary, začíná v chomutovské Kulisárně v 19:00 hodin.

Májová veselice

Ochutnávku koláčků a vína a hudbu k tanci i poslechu nabízí Staročeská májová veselice ve Vejprtech. Uskuteční se v místním Městském kulturním a společenském středisku v sobotu od 19:00 hodin.

Tajemství minulosti

Klášterecké sdružení ochotníků Klas připravilo i letos pro obyvatele a návštěvníky města populárně naučnou prohlídku pod názvem Tajemství klášterecké minulosti. Při páteční a sobotní procházce městem společně s divadelníky lidé postupně odhalí jeho legendy i historická tajemství, dozvědí se původ názvu města, proč je náměstí z kopce, kdo na zámku straší a dostanou odpovědi i na další záludné a záhadné otázky a tajenky. Začíná se v areálu zámku, a to vždy od 20:00 hodin. Procházka městem s třinácti historicky poučnými zastaveními měla premiéru loni v září a už třikrát se zopakovala.

Férový piknik, trhy

Na Férový piknik, což je třetí letošní akce Putování s tátou a mámou, zve rodiny v pátek od 15:00 hodin do areálu Kludského vily jirkovská knihovna. Návštěvníky čeká společná ochutnávka fairtradových a lokálních potravin a také oslava Mezinárodního dne rodin. Děti a jejich rodiče si mohou i zasoutěžit a pobavit se u muziky.

V sobotu rozbíjí na jirkovském náměstí Dr. E. Beneše své stánky regionální pěstitelé a chovatelé při tradičních farmářských trzích. (jf)

Program všech akcí najdete ZDE.