V průmyslové zóně Triangle roste nový závod pro společnost Hargo. Firma chce v roce 2013 zaměstnat 54 lidí, do roku 2015 plánuje zvýšit počet zaměstnanců na 120. ČTK o tom informovala Alena Tichá z tiskového oddělení Krajského úřadu Ústeckého kraje.

Společnost Hargo se zabývá ekologickou recyklací výrobků z pryže k následnému využití v dalších výrobních odvětvích. „Tato česká společnost je prvním investorem v části strategické průmyslové zóny Staňkovický rozptyl," uvedla Tichá. Smlouvu z krajem firma uzavřela v roce 2011.

Triangle funguje už pět let, ale zatím zůstává daleko za očekáváním. Původně to bylo vojenské letiště, odkud létaly stíhačky MiG-29 žatecké „Tygří letky". Vlastníkem je Ústecký kraj.

Podle deset let starých zpráv měla průmyslová zóna stát 1,3 miliardy korun a nabídnout třináct tisíc pracovních míst. Náklady se ale už vyšplhaly přes 2,5 miliardy korun a další investice za 198 milionů Kč se chystají, počet zaměstnanců je ale pod tisícovkou. Kraj nyní očekává, že během několika let by tam mělo pracovat 2700 lidí.