Místní lidé při setkání s primátorem Danielem Černým popisovali situaci bez servítek. Ten se vydal na místo spolu s ředitelem městské policie a dalšími kolegy. „Občané si stěžovali a chtěli přijít na radnici, ale efektivnější bylo vyjet rovnou na místo," prohlásil primátor. Návštěva ulice byla jednou z „radničních procházek", kdy vedení města řeší problémy s občany přímo na místě.

Podle lidí z Palachovky se na místě schází klidně i padesát lidí najednou. Ostatní obtěžují hlukem, výjimkou nejsou slovní konflikty nebo obscénní chování. Scházejí se na ruinách plotu vedle vybydleného domu a zanechávají po sobě velký nepořádek. Rovněž při pochůzce seděli u zídky lidé a popíjeli, další se k nim různě přidávali.

Hned na místě se rozhodlo o řešení, které by mělo obyvatelům pomoci. „Pozemek je města, budova Chomutovské bytové. Keře a stromy prostříháme, kolem uděláme plot. To by mělo pomoci," popsal primátor. Plot by měl být hotový do čtrnácti dnů.

Na místo pravidelně vyjíždějí strážníci, ale nezvaní hosté se krátce po jejich odjezdu na místo vrací. Ředitel městské policie přislíbil, že na situaci v tomto místě dohlédne a zároveň vyzval obyvatele, aby vše oznamovali a se strážníky spolupracovali, čímž by se dalo efektivněji zasáhnout.

„Nepříjemně mě překvapilo, jak je majetek města a Chomutovské bytové neudržovaný a ve špatném stavu," dodal primátor. V okolí Kadaňské navštívil dva vybydlené domy. „Dáme je pořádku a nabídneme nájemníkům," přislíbil.

Město dále vyzývá občany, aby se nebáli obrátit se na město s většími i menšími problémy. O mnohých se úřad ani nedozví, přitom řešení někdy bývá jednoduché.