Vyrazit si na výlet na zámek Červený hrádek a  zakončit ho v sauně či vířivce  nového relaxačního centra? I takto by mohl vypadat pohodový den.

Wellness, v němž nechybí odpočívárna s dřevěnými lehátky a masérský salón, je sice vystavěno ve sklepních prostorách jižního křídla zámku, přesto je prosvětlené přirozeným světlem a útulné. Jako první si ho vyzkoušejí návštěvníci, kteří na zámek zavítají už tuto neděli. Otevřeno bude od ranních devíti hodin do noci.

„Jistější ale budou mít, pokud si pobyt zarezervují na telefonním čísle 474 684 560," upozornila propagační pracovnice Jitka Viziová. V centru dostanou prostěradlo a za poplatek jim zapůjčí i župan. Pak už si mohou v klidu vychutnávat finskou saunu či vířivku s vodou ohřátou na 28 stupňů Celsia. Ten, kdo není skalním saunařem, může popřípadě oba požitky spojit. Ve vedlejší odpočívárně je pak možné dál čerpat síly.

Vyzkouší, vyladí

Relaxační centrum zatím jede ve zkušebním provozu. V jeho průběhu provozovatel vychytá nejčastější požadavky. „Díky tomu budeme moci například pozměnit provozní hodiny a doplnit servis o nějaké další služby. Uvažujeme, že obstaráme jednorázové pantofle, pro ty, kteří si je zapomenou doma, nebo masérské žínky do sauny," nastínila Viziová.

Součástí nabídky budou služby maséra.  „Typy masáží v tuto chvíli ještě dolaďujeme, ale vše bude jasné  v první otevírací den. Nabídku zveřejníme také na našich webových stránkách," doplnila pracovnice zámku.

Maséři budou pracovat v oddělené místnosti a pouze na objednávku. „Tímto způsobem to fungovalo i dosud. Spolupracujeme s maséry delší dobu, protože jsme jejich služby objednávali podle přání hotelových hostů," doplnil ředitel Kulturního, vzdělávacího a informačního zařízení Bedřich Fryč.

Město Jirkov na rekonstrukci části sklepů a výstavbu nového wellness centra vyčlenilo 6,73 milionu. Opravené místnosti, které nebudou sloužit relaxačním účelům, na zámku využijí jako skladovací prostory.

Co a za kolik…

Sauna 1,5 hod./ 1 osoba 120 Kč (včetně zapůjčení prostěradla)

Vířivka 1 hod./ 1 osoba 120 Kč, každá další započatá půlhodina + 50 Kč

Pronájem celého wellness:
2 – 4 osoby 480 Kč/ 1,5 hod. (včetně zapůjčení prostěradel)

5 – 8 osob 850 Kč/ 1,5 hod. (včetně zapůjčení prostěradel) nutná rezervace 24 hodin předem. Zapůjčení dalšího prostěradla 15 Kč

Zapůjčení osušky 15 Kč
Zapůjčení županu 40 Kč

Provozní doba:
Pondělí – Neděle 9 – 21 hodin

Úterý pouze ženy
Čtvrtek pouze muži