„Je to soutěž s nadsázkou. Chceme jednoduše docílit toho, aby vlastníci jen nezajížděli a nevyjížděli ven, ale dobře se o garáže starali a všímali si i svého okolí,“ vysvětlila vedoucí odboru hospodářství, dopravy a životního prostředí Réli Slunéčková. „Je to první ročník soutěže, a tak doufáme, že se do ní přihlásí dost soutěžících,“ přeje si.

Garáže v Klášterci nad Ohří většinou působí, stejně jako i v dalších městech, jako vlaštovčí hnízda. Nemají jednotný vzhled, jedna je nalepená na druhou, každá v jiném stádiu zanedbanosti a vedle vrat roste černá skládka. Právě to by soutěž měla pomoci změnit.

Přihlásit se může každý majitel garáže, který je připraven vyhrnout si rukávy, natřít vrata, obnovit fasádu, uklidit nepořádek u vjezdu a pak výsledek své práce vyfotit a poslat nejpozději do 15. května na městský úřad. Pochopitelně i s přihláškou, která je k vyzvednutí na podatelně či na odboru životního prostředí. Soutěž neplatí pro vlastníky garáží, které jsou součástí rodinných domků.

Celkový estetický dojem bude hodnotit komise složená ze zastupitelů. Každý člen přisoudí přihlášené garáži určitý počet bodů. Tři nejpracovitější vlastníci garáží, kteří se pochlubí nejlepšími výsledky, získají kosmetický balíček pro auto a jejich jména budou zveřejněna v Kláštereckých novinách. Odměnou jim bude také hřejivý pocit z toho, že svou pílí přispěli k lepšímu vzhledu města.(šeb)