Výtěžek pořadatelé věnují na podporu psů v útulcích pro opuštěná zvířata v Chomutově, Kadani a Jirkově.

„Za vybrané peníze se pořídí psí dobroty. Pokud se podaří shromáždit větší obnos, zbylo by i na menší stavební úpravy v útulcích,“ uvedla iniciátorka akce Lenka Kohlenbergerová.

Benefiční odpoledne a večer zahájí po úvodním slovu organizátorů taneční skupina S-P-L z Klášterce nad Ohří pod vedením Olgy Ratajové. Následují vystoupení chomutovského uskupení Polexx art group, kadaňské taneční skupiny Agility a a kadaňsko-klášterecké Country kapely. Návštěvníci benefice se pak mohou těšit na opekání buřtů a dražbu dortu. Závěr setkání zpříjemní koncert pražské kapely Victorie a domácí skupiny Nucený výsek.

Doprovodný program obstarají ukázky techniky kadaňských dobrovolných hasičů, pro děti organizátoři zajistili oblíbené malování na obličej. Psí svět zprostředkují filmové záběry promítané na velké plátno.

Od 14:00 hodin je vstupné dobrovolné, po sedmé hodině večer návštěvník benefice zaplatí 50 korun. V případě nepříznivého počasí se akce přesune do kulturního zařízení Orfeum.

Kadaňská benefice může navázat na úspěšnou přehlídku Klášterečtí Kláštereckým, která se na konci minulého týdne uskutečnila v nedalekém městě nad Ohří. Místní umělci, živnostníci, řemeslníci a spolky předvedli své umění každému, kdo měl chuť přijít, pobavit se a přispět na dobrou věc.

I v Klášterci totiž spojili příjemné s užitečným. Dobrovolné vstupné totiž organizátoři v tomto případě město předali rovněž pracovníkům místního útulku pro opuštěná zvířata. „Od začátku bylo jasné, že nebudeme vybírat vstupné a že případný výtěžek z dobrovolných příspěvků půjde na konkrétní charitativní účel,“ vysvětlila Radka Hodicová, vedoucí oddělení vztahů s veřejností klášterecké radnice a jedna z organizátorek akce Radka Hodicová. „Psí útulek se nakonec ukázal jako dobrá volba, možnost přispět na veterinární péči oslovila mnoho lidí,“ doplnila.

Vybrat se nakonec podařilo 22 418 korun, což předčilo očekávání organizátorů i provozovatelky místního psího útulku Evy Vohánkové. „Chtěla bych strašně moc poděkovat všem, kteří akci pořádali, podpořili a přispěli. Jste naprosto úžasní,“ nešetřila Vohánková chválou na štědrost diváků-donátorů.

Poslední páteční srpnové odpoledne a večer se na pódiu vystřídala celá řada místních kapel, nechyběla ani taneční vystoupení pro děti či pro dospělé. Kromě kláštereckých živnostníků, kteří zde prezentovali své výrobky a služby, se návštěvníci mohli seznámit se studijními obory základní umělecké školy či nabídkou kroužků domu dětí a mládeže.