„Nový stravovací provoz v chomutovské nemocnici nahrazuje stávající, v současnosti nevyhovující požadavkům na moderní stravování odpovídající začátku třetího tisíciletí,“ komentuje krok Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní.

V kuchyních je moderní zařízení a technologie pro přípravu jídel a modernizací prošel i rozvozový systém. Ten zajistí tabletové vozíky a zvedací plošina, která dosud v nemocnici chyběla.

Stravování vzniklo v nevyužité části komplexu pavilonu C, který prošel celkovou rekonstrukcí a úpravami interiérů. Provoz zajistí denně obědy pro dvě stě zaměstnanců a tři sta porcí pro pacienty.

V provozu se připravují i snídaně a večeře. Celý objem zajišťuje 32 pracovníků stravování. Náklady se vyšplhaly na 52,6 milionů korun, investici podpořil finančněi Ústecký kraj.