První, kdo na vlastní uši pocítil stinnou stránku amnestie, byli lidé z paneláku v Borové ulici. Jedna rodina z řad nepřizpůsobivých si pozvala všechny své známé a pustila se do bujarých oslav, které protáhla až do noci.

Na plné pecky puštěná muzika a hlahol, rozléhající se po celém paneláku, se samozřejmě nelíbila sousedům. Ti na rozdíl od oslavenců museli druhý den do práce, a když jim v půl jedenácté došla trpělivost, zavolali na pomoc strážníky. Těm třiadvacetiletá nájemnice bytu beze studu oznámila, že všichni přítomní oslavují návrat jejich matky z kriminálu. „Hlídce ještě rázně sdělila, že byla přece amnestie. To, že ostatní nemohou spát, neřešili," podotýká tiskový mluvčí chomutovských strážníků Vladimír Valenta.

Hlučná společnost se ale se zlou potázala. Strážníci nájemnici napařili pokutu, která podle všeho partu v bytě uklidnila. Při následné namátkové kontrole už totiž byl klid.

Žádné další incidenty s propuštěnými vězni policisté neřešili. Hlídají hlavně klidný odjezd těch, které postupně propouštějí z věznice Všehrdy. Ty, které si přímo od bran neodvezou příbuzní, odváží vězeňská služba na nádraží s penězi na cestu domů.