V září obohatili jídelníček v Restauraci Zlatý kaštan o racionální stravu. Ovšem uplynulo pár týdnů a přestalo se tam vařit úplně. Provozní Blanka Heřmanová, která s nápadem na zdravé stravování přišla, to musela vzdát.

„Chodilo málo lidí, denně tak čtyři, pět. Když přišlo šest hostů, skoro jsme slavili,” popisuje zklamaná podnikatelka, podle jejíž slov nakonec nezbývalo ani na platy, natož udržet odvážnou myšlenku při životě.

Přitom při zářijovém slavnostním rautu, kde mohli návštěvníci bezplatně ochutnat zdravá jídla, sklízela chválu. „Měla jsem radost, protože mělo plno známých i lidí, kteří přišli jen tak na ochutnávku, skutečně zájem. Vypadalo, že k nám budou chodit.” Výsledek se ale nedostavil.

„Naopak, byl to jeden velký průšvih, ke kterému se nakonec přičetly také personální problémy,” doplnila. Blanka Heřmanová byla rozhodnutá bojovat ještě do konce roku, hromadící se potíže ji ale donutily, aby podnik uzavřela už poslední říjnový týden, po půl roce provozování.

Restauraci Zlatý kaštan má nově v pronájmu společnost Mipeco s.r.o., která o ni měla zájem u dříve.

„Tedy přesněji o sklepní prostory, kde býval Irish pub a kde bychom rádi pořádali diskotéky s živou hudbou,” upřesnila provozní Renata Mihaliková.

V restauraci se zatím nevaří, jídla mají být podávána až v novém roce. Zlatý kaštan tak prozatím slouží jako lepší hospoda.