Chomutovsko v něm letos mělo dvojí zastoupení. Ve skupině A startoval tým Kadaně a ve skupině B tým Chomutova. Ten letos dokázal postoupit až do finále, kde byl na jeho síly tým Brna.

Finále mezi AHC Phantoms Chomutov a Fan Klubem HC Kometa Brno zahájila státní hymna, buly pak vhazoval domácí Pirát a reprezentant Jan Rutta. Chomutov v něm prohrál 2:5, na videozáznam se můžete podívat na našem webu. Kadaň už tak úspěšná nebyla, skončila devátá.

„Myslím že můžeme být spokojeni. Všechno klapalo," pochvaloval si bezproblémový chod turnaje jeho organizátor Patrik Karger. Prohrané finále domácího mužstva ho ale mrzelo. „Pokud jde o Chomutov, možná trochu převažuje zklamání. Když už jsme byli ve finále, mohli jsme vyhrát."

Sedmý ročník se odehraje ještě letos v prosinci v Brně. Následující by pak chtěli uspořádat fanoušci v nedalekém Litvínově.

V rámci turnaje probíhala také charitativní sbírka na léčení tříletého Zdenečka Navrátila z Jirkova, který trpí trvalým neurologickým poškozením mozku. Celkový výnos sbírky zatím není spočítaný. Na místě se vybralo 7274 korun s tím, že některé týmy přispějí rovnou na účet.