Převléct se do masky a vyjít na veřejnost? To může být úsměvné. Ale když je to maskot chomutovských Pirátů a měl by se objevit v centru Litvínova, největšího rivala? To už je pikantnější, že? A teď si představte, že masku má Litvínovák a odchovanec zdejšího hokeje, který teď hraje za Piráty. To už je vyloženě provokace!

Přesně to chce ale udělat Vojtěch Kubinčák, útočník Pirátů Chomutov. Vsadil se v kabině, že pokud mužstvo v pátečním zápase proti Litvínovu vyhraje, oběhne litvínovské náměstí v masce Picaroona. „Kamarádi už mi volali, že mi nakopou," směje se forvard (rozhovor s ním dole).

Severské derby mělo vždycky zvláštní náboj, tahle sázka ho ještě umocní. Piráti Chomutov, kteří potřebují body jako sůl, přivítají Litvínov dnes ve své SD aréně od 18.20 hodin. Čas je oproti obvyklému začátku posunutý, protože zápas bude vysílat Česká televize.

„Kamarádi mě varovali, že mi v masce Picaroona nakopou"

Vojtěch KubinčákSpoluhráčům v kabině slíbil, že když porazí jeho domovský Litvínov, projde se po litvínovském náměstí v masce Picaroona. Maskot Pirátů Chomutov ve městě největšího rivala? To by byla show! A co teprve, kdyby kolemjdoucí věděli, že se v ní skrývá odchovanec jejich hokeje a bydlištěm Litvínovák Vojtěch Kubinčák! „Jestli na to dojde, čas radši nebudu vyhlašovat veřejně," naoko se strachuje rozesmátý útočník.

Pročpak? Už máte nějaké negativní reakce od svých hokejových známých?
Od hokejových ne, ti to asi ještě nevědí. Ale ti nehokejoví už mě varovali, že mi v té masce nakopou (smích).
Jak vůbec ta sázka vnikla?
Byl to hec v kabině. Chtěl jsem kluky motivovat. Třeba příště s něčím přijde někdo jiný.
Nechci rýpat, ale není to tak trochu sázka na jistotu? Při současných výsledcích Pirátů by bylo možná odvážnější, kdybyste slíbil to samé, když zase prohrajete…
Ale já jsem chtěl kluky vyburcovat. Třeba se budou víc snažit, aby mě viděli v té situaci… (smích).
Už jste si převlek Picaroona zkoušel?
Ne, ještě ne. Ale už jsem okukoval, že se do něj vejdu.
Víte, jestli se v něm dá běhat nebo jen půjdete?
Ono je to asi jedno, jestli poběžím nebo se jen projdu. Prostě když vyhrajeme, budu to muset splnit.
A kdy tedy? Hned druhý den? Přes den nebo raději pod rouškou tmy?
Hned druhý den nemůžu, jedeme do Třince. Teď ještě nevím, kdy přesně. Ale čas asi moc veřejně vyhlašovat nebudu, aby mi opravdu někdo nenakopal (smích).
Prý vás v tom podpoří Marek Račuk, který je také litvínovský odchovanec. Také se převlékne za Picaroona?
To nevím. Asi poběží za mnou a bude mě plácat hokejkou přes zadek (smích). Ne, to byl vtip. Fakt nevím.