Chcete vyrazit do zahraničí k moři či na hory nebo třeba na rekreaci u nás už v prvním červencovém týdnu, kdy lze díky státním svátkům 5. a 6. července ušetřit dva dny dovolené?

Pak byste neměli dlouho váhat, podobně totiž uvažuje hodně lidí. A jak hlásí cestovní kanceláře i tuzemské hotely a penziony, poptávka zákazníků o pobyty v prvním červencovém týdnu je obrovská.

„Každoročně sledujeme zvýšenou poptávku po zájezdech v režimu first minute. Ty nabízejí pro zákazníky nejlepší ceny navíc s garancí širokého spektra pokojů, zejména pro rodiny s dětmi. Zájezdy zahrnující červencové svátky jsou už téměř vyprodány, zájemcům o dovolené v těchto termínech doporučujeme včasnou rezervaci,“ uvedl generální ředitel CK Kovotour Plus Jiří Hájek.

Ilustrační foto
Češi se arabských zemí nebojí, ukazují plány na letošní letní dovolenou

Velký zájem je podle něj letos mezi klienty o tradiční destinaci této cestovní kanceláře Černou Horu.

„K oblíbeným destinacím také patří Bulharsko. Zvyšující poptávku sledujeme také u destinací Severní Kypr, Řecko poloostrov Chalkidiki a ostrovy Krétu a Korfu, stejně tak i o Albánii a Chorvatsko. Nemusí se ale jednat jen o zahraničí, krásnou dovolenou nabízí i pobyt v Horském hotelu Čeladenka v Beskydech,“ dodal Jiří Hájek.

Jan Bezděk z CK Fischer sdělil, že nejoblíbenější destinací je letos znovu Řecko.

„Oproti loňské rekordní sezoně Řecko v předprodejích zvolilo ještě o čtvrtinu víc klientů než loni. V Řecku je největší zájem o velké ostrovy, jako je Rhodos, Kréta, Kos a Korfu. Stabilně vysoký zájem je znovu také o Španělsko. Tady je jednoznačně nejžádanější Mallorca, která je stálicí v naší nabídce. Skokanem roku bude jednoznačně Turecko, které se po dvou přeci jen slabších sezonách definitivně vrací do TOP 3,“ poznamenal mluvčí CK Fischer.

Škoda Auto. Ilustrační foto.
Česká ekonomika stále rychle roste. Lidé mnohem více utrácejí

Zájem o zájezdy k moři podle něj oproti loňské rekordní sezóně roste v desítkách procent. „Trendem poslední doby je to, že lidé vyráží do zahraničí i několikrát do roka. Letecké zájezdy k moři navíc začínají kupovat i ti, kteří dříve trávili dovolenou v tuzemsku nebo na ni do zahraničí jezdili autem,“ odpověděl Jan Bezděk.

K TÉMATU: Mluvčí Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích Martina Žáčková řekla, že první červencový týden je mezi hosty velmi žádaný. „Nejluxusnější rezidence v hotelu Horal už je vyprodaná, plní se rychle i další místa v Horalu i Lanterně. Pro hosty, kteří přijedou počátkem července, máme připraveny i zajímavé programy. Například Nordic walking, animační programy pro děti či kurz pečení frgálů,“ upřesnila mluvčí Resortu Valachy s tím, že mezi další termíny, kdy je po pobytech velká poptávka, patří Velikonoce i zářijové termíny se státním svátkem 28. září. Rekreační centrum Sepetná v Ostravici nabízí ubytování v penzionu Sluníčko, bungalovech Sepetná i hotelových pokojích. O termíny se státními svátky mají podle recepční hosté obecně zájem velký. „Obsazenost máme velmi dobrou i počátkem letošního července, kdy svátky vycházejí na první čtvrtek a pátek měsíce července. Penzion Sluníčko už je téměř vyprodán, obdobné to je u noclehů v bungalovech, nyní nabízíme poslední hotelové pokoje,“ uvedla recepční.

Z módní přehlídky Jaro, Ateliéru Naďa Moravec Teplice
FOTO: Tak tohle se má letos na jaře a v létě nosit