Veselý víkend mohou prožít obyvatelé Chomutovska. Období masopustu je totiž tady a s ním přicházejí i tradiční masopustní zábavy. Do karnevalového průvodu se mohou lidé zapojit v Kadani a masky si nasadí i návštěvníci chomutovského kina. Protáhnout svá těla pak budou moct všichni, pokud se vydají do nové lezecké arény v Jirkově nebo se vydají na některý z víkendových plesů.

Kadaň láká na C.K. masopust se Švejkem

Milujete tradice? Pak se v sobotu na desátou hodinu vydejte do Kadaně. Celodenní program zahájí průvod masek mířící od kadaňského hradu k radnici, kde jim po kratším přemlouvání starosta Jiří Kulhánek udělí povolení uspořádat masopustní veselici, což ztvrdí glejtem opatřeným pečetí. Masky i přihlížející diváci, se pak za stálého rabování a koledování vydají do areálu Františkánského kláštera, v jehož zahradách budou připraveny ukázky starých řemesel a jak jinak, i ochutnávka zabijačkových dobrot. Po celý den pak bude hrát Brass Band, Švejk Šraml a Motovidlo a všechny přítomné bude kdekoli a kdykoli bavit taškařice divadla Bezevšeho.

Program kadaňského masopustu 9.2. 2013

10:00 Průvod hrad  - radnice - mlýn (topení, pálení a dostřelení Morany)  - náměstí  - park - františkánská zahrada
K dobré náladě bude hrát Brass Band, Švejk Šraml a Motovidlo
10:00 ve františkánské zahradě Pražský Pouťový do příchodu průvodu
14:30 Mobilizace (rekrutská scéna Pětatřicátníci, Chomutovští ostrostřelci, útok masek na veřejnost za velení Josefa Švejka
17:00 Finále kapely, masky a Josef Švejk vyhlášení soutěže „O cenu" pro nejlepší masku

Pohádkový masopust prožijete v kině

Oslavit masopust v maskách můžete v sobotu od patnácti hodin také v chomutovském kině Svět. Pro děti je připraveno odpoledne plné zajímavých soutěží s pohádkou navrch. Na programu je jedna z nejnovějších českých animovaných pohádek Kozí příběh se sýrem. Kromě dobré nálady by si měl každý účastník přinést i pořádnou masku či kostým. Připojit se samozřejmě mohou i dospělí. Vstupné stojí šedesát korun.

Vybijte svou energii na lezecké stěně

Lezecká stěna ve znojemské sportovní hale v Horním parku.Jirkované, kteří chodili na plesy do bývalého kulturního domu, by tamní prostory už nepoznali. Dnes je v přízemí budovy v Ervěnické ulici moderní lezecká aréna, která se otevírá právě tento víkend. První sportovci ji mohou otestovat již tuto sobotu od desíti hodin. Svoji stěnu tam najdou jak zkušení lezci, tak i začátečníci, kteří jistě uvítají možnost využití služeb instruktora. Pokud doma nemáte žádné lezecké vybavení, zoufat také nemusíte. Stačí si zabalit pohodlné kalhoty a tričko a zbytek si můžete zapůjčit přímo v nové moderní aréně. 

Plesová sezona je v plném proudu

Pokud preferujete spíše tanec než- li silácké sporty, pak si jistě vyberete některý z plesů, které Chomutovsko nabízí. Zúčastnit se můžete například největší události plesové sezony ve Strupčicích. V sobotu od 20:00 hodin tam začíná historicky 1. reprezentační ples obce. Zajímavý bude i páteční maturitní ples SPŠ a VOŠ Chomutov v divadle či sobotní Ples seniorů v kláštereckém kulturním domě .