Tentokrát je do nového roku uvede herečka Nela Boudová. K regionu má sama blízký vztah. V dětství vyrůstala ve vesničce Ahníkov, která musel ustoupit těžbě uhlí. Medvědi, z nichž dva slaví i narozeniny, dostanou dort. Tvoří ho ovoce, med a zelenina.

Probouzení medvědů je jednou z prvních velkých akcí v kalendáři zooparku. A také je velice oblíbená s bohatým programem pro děti. „Program je plánovaný zhruba na dvě hodiny a můžeme slíbit, že se děti nebudou nudit ani chvíli,“ zve do zooparku ředitelka Věra Fryčová.

Chomutovský ostrostřelecký sbor předal v chomutovském útulku několik pytlů krmiva a dalších produktů pro zdejší svěřence
Ostrostřelci pomohli chomutovskému útulku. Přinesli krmení i další věci

Blíže program přibližuje pracovník zooparku František Kremer. „Budou rozpoznávat věci podle čichu či hmatu, vyzkouší si svou přesnou mušku a vyzkoušíme je také z jejich teoretických znalostí,“ vypočítává František Kremer.

Na konci zábavného odpoledne dojde také na losování, po kterém si ti nejšťastnější malí soutěžící odnesou i drobné dárky. Akce je zajímavá i pro děti zapojené do nedávno spuštěné hry Life Is Skill. Na akci mohou získat speciální bonusové body do své aplikace. Kromě jednoho za samotný vstup do zooparku také další dva z přenosného čipu přímo během akce. Začátek programu je od 13 hodin. 

Tak budili chomutovské medvědy loni: