Kapela Sto zvířat vydala své nové, v pořadí už osmé album, HRAJU NA KLAVÍR V BORDELU na začátku loňského září. Vedle dvojitého křtu v pražské Akropoli, kde byl jedním z kmotrů, navzdory poněkud kontroverznímu názvu alba, i ministr zahraničí Karel Schwarzenberg, odehrálo Sto zvířat na podzim dvaadvacet koncertů po celé republice. Diváky, kterých bylo více než sedm tisíc, čekalo kompletní albové čtrnáctipísňové menu doplněné o léty prověřené hity jako Nikdy nic nebylo, Nejkratší cesta, Dáma s čápem či Škola, podávané jako dezert. Jako vždy i tentokrát Zvířata přišla s velkolepě pojatou scénou.

To vše čeká diváky i v Kadani. Přijďte se podívat a především si poslechnout, jak to odpočatým Zvířatům hraje po krátké zimní pauze. Těšit se můžete na celkem třicet písní, deset muzikantů a Sto zvířat, ke kterým se ještě přidá Love Makers. Lístky na koncert jsou v předprodeji v informačním centru v Kadani, Chomutově i Klášterci nad Ohří, kde stojí 220 korun. Na místě zaplatí fanoušci 270 korun. Čtenáři Chomutovského deníku mohou jít na koncert zdarma, stačí si jen koupit úterní či středeční výtisk a soutěžit.

Týden před začátkem koncertu si Chomutovský deník popovídal se zakladatelem kapely, kapelníkem, zpěvákem a dobrou duší skupiny Honzou Kalinou.

Do Kadaně nemíří Sto zvířat poprvé. Má někdo z vás nějaký speciální vztah k tomuto městu?

Do Kadaně jsme se už podívali předloni v rámci městských slavností a v 90. letech jsme hráli i v nějakém klubu na náměstí v podzemí, co si tak vzpomínám. Vztah k tomuto ostrému severskému regionu máme veskrze pozitivní a štace jako Chomutov nebo Ústí nad Labem patří k těm parádním.

Jaké máte vzpomínky na vaše předchozí vystoupení zde na severu Čech?

Přestože v rámci Vysmátého léta v Kadani lilo jako z konve, tak naše směs umíchaná ze ska, reggae, ale i třeba swingu dokázala nebe na chvíli ukecat a zahlédli jsme i náznak slunce, diváci nám to oplatili velmi pozitivní reakcí. Ve vzpomínaném klubu na náměstí jsme v rámci zvukové zkoušky složili píseň Sněhulák, která se objevila na albu Druhá brada, ale to je začátek devadesátek, uff letí to.

Vaše poslední album Hraju na klavír v bordelu již jistě všichni znají. Mají se k vám fanoušci v sobotu přidat?

Máme obrovskou radost, že tohle naše poslední vymodlené dítě, které vznikalo více jak dva roky, je tak pozitivně přijímáno a to nejen fanoušky, ale i kritikou. Těší nás to o to víc, že naše texty nejsou třeba úplně snadno zapamatovatelné a během těch více jak třiceti koncertů v rámci turné k albu zažíváme časté sborové zpěvy. Takže z naší strany panuje velká spokojenost a těšíme se na sobotní kadaňské smíšené sbory.

Jaké publikum máte nejraději?

Právě to naše. Přestože načínáme 23. sezonu, tak naše publikum mládne, tvoří ho ze značné části studenti a to nás baví. No a když se ze zadních řad přidají staří pardálové, tak je vše jak má být…

Mohou se kadaňští fanoušci těšit na něco navíc? Nějaký bonus mimo písní z nového alba?

Kromě kompletního čtrnácti písňového albového menu, zahrajeme pochopitelně i ověřené zákusky jako Ty vole, na základní škole, Dámu s čápem, Nejkratší cestu nebo Nikdy nic nebylo. Navíc vás čeká scéna plná červených lampiček, blikajících neonů a pelichajících boa. Nic pokleslého nám není v tuto chvíli cizí. Přijíždí velmi ostrý burleskní kabaret!

Prozraďte našim čtenářům nějaký nezapomenutelný zážitek ze zimní části turné.

Bohužel ty jsou většinou nepublikovatelné, ale o to víc na ně rádi vzpomínáme. Pevně věříme, že si i z Kadaně nějaký pěkný odvezeme…

Sto zvířat má za sebou krátký zimní spánek. Jak jste si ho užili?

My jsme letos spali poměrně krátce, jen asi tři týdny okolo vánoc, pak jsme si švihli nějaké ty dobré skutky jako třeba ples Jedličkova ústavu (aby jsme v tom pekle měli přece jen pár bodů k dobru), ale třeba i vyhlášený Žižkovský masopust v mínus pěti stupních. Zimní spánek je dobrý na to, aby si rodiny všimly, že tátové a máma jsou zase doma.

Kdy se mohou fanoušci těšit na novou desku?

Ještě si chceme chvíli užívat, že HRAJEM NA KLAVÍR V BORDELU, ale někde vzadu v hlavě už se líhnou nápady na další projekt.Uvidíme.