Mateřské centrum v Březně se otevírá veřejnosti. Rodiče s dětmi mají díky obci možnost se scházet v upravených prostorách v areálu základní školy. Slavnostní otevření je naplánováno na sobotu 9. června v 15 hodin.

Další provoz bude už jen na maminkách: „Budou mít k dispozici klíč, povedou si návštěvní knihu, stanoví si vlastní pravidla, program bude také na nich. Obec vybudovala prostory a poskytla finance na vybavení, a bude i dále mateřské centrum podporovat," vysvětluje starosta Března Zděnek Valenta. Nákup nábytku byl také úkol pro jednu z maminek. „My, co máme děti odrostlé, bychom mohli při výběru šlápnout vedle. Já jsem například vůbec netušil, co je pěnové puzzle na podlahu, které si maminky přály," dodává s úsměvem starosta.

Hračky a herní pomůcky si rodiče obstarají sami, každý věnuje, co už jeho dítko okoukalo nebo čemu odrostlo.

Výhodou samostatného prostoru pro rodiče s dětmi je také možnost pořádat v něm přednášky o zdravé výživě, životosprávě, rodinných financích a podobně.

Kromě sociálního zařízení je v herně i občerstvovací koutek a venkovní pergola, z níž mohou maminky či babičky větších ratolestí dohlížet na potomka na blízkém hřišti. Součástí centra bude časem také naučná zahrada.