Informoval o tom mluvčí skupiny ČEZ pro severní Čechy Ota Schnepp. Cenu strany nesdělily, podle informací serveru iHned.cz se může pohybovat mezi 100 a 200 miliony korun.

Teplo Klášterec se zabývá rozvodem a prodejem tepelné energie pro potřeby ústředního topení a teplé užitkové vody prostřednictvím vlastní infrastruktury systému centrálního zásobování teplem. Podle Schneppa odběratelé nepocítí změny, ČEZ teplárenská neplánuje zvýšení cen.

„Akvizice společnosti Teplo Klášterec je v souladu s naším strategickým záměrem v oblasti tuzemského teplárenství. Díky ní se nám také podařilo více integrovat činnosti v rámci Skupiny ČEZ. Primární dodávky tepelné energie do Klášterce nad Ohří jsou totiž zabezpečovány z nedalekých Elektráren Prunéřov," řekl předseda představenstva ČEZ Teplárenská Vladimír Gult.

Stoprocentní podíl koupila ČEZ Teplárenská od dvou vlastníků, Zdeňka Šroubka a Mikoláše Malasta. „Při výběru strategického partnera bylo pro nás klíčové najít investora, který zajistí kontinuitu fungování, bude zárukou spolehlivých dodávek tepla pro zákazníky a bude pokračovat v dalším rozvoji společnosti," řekl Šroubek