„Oproti loňsku jsme na dvojnásobku,“ poměřil výsledek Miroslav Jancák, který pracuje na odboru životního prostředí. Ten celý sběr organizoval, průběžně vážil bedny s plody a měřil cukernatost refraktometrem. „V průměru jsme na 21,5 stupních, loni jsme dosáhli 23,“ zkonstatoval.

Na sklizni se zdarma podíleli zaměstnanci úřadu a další dobrovolníci, kteří vyfasovali speciální nůžky, rukavice a kbelíky. Bedny, do nichž se obsah kbelíku sesypával, pak sváželi s pomocí čtyřkolek dobrovolní hasiči z Kadaně. K tomu všemu z reproduktoru vyhrávaly moravské lidovky a voněl guláš, který brigádníkům uvařil jeden z hasičů.

Začal 7. ročník Chomutovského výtvarného salonu.
Sklepení Osudu opět dýchá uměním. Začal Chomutovský výtvarný salon

První tekuté „vzorky“ vína z tušimické vinice ochutnají návštěvníci Svatováclavského vinobraní. Uskuteční se v sobotu 25. září ve františkánském klášteře v Kadani. Na tušimické vinici dozrává ještě pozdnější vinná odrůda Hibernal. Na ní se Kadaňští chystají v půlce října.