Společnost chce v zóně vybudovat závod na výrobu ocelových dílů určených hlavně pro automobilový průmysl a stavebnictví. Továrna bude stát na ploše dvaceti hektarů.

„Celková výše investice by měla činit až 100 milionů eur. Výstavba závodu je plánována na jaro roku 2016, zkušební provoz by měl být zahájen koncem téhož roku," uvedl krajský mluvčí Zdeněk Rytíř.

Krajští radní tento týden schválili pronájem a následný prodej pozemku. Tři další investoři, kteří si rozdělí necelých dvacet hektarů a zaměstnají až 560 lidí, ohlásili vstup do zóny začátkem května. Triangle se tak rychle zaplňuje. Volných je zhruba sto hektarů. „Už tam není žádná velká souvislá plocha. Stále se hlásí noví investoři a je dobré, že mají zájem i o pár hektarů, aby se všechny pozemky využily," řekl hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Triangle podle něj bude jednou z nejlépe zaplněných průmyslových zón v republice. Rozhodující bude výstavba továrny na pneumatiky společnosti Nexen. Začít by měla na podzim. Čeká se ale ještě na rozhodnutí Evropské komise, která by do konce května měla schválit investiční pobídky České republiky vůči Nexenu. Díky nim firma koupí pozemky za zvýhodněnou cenu jedno euro za metr čtvereční. Běžná cena je přitom 400 korun bez DPH. Do roku 2020 by v továrně mělo najít práci až tisíc lidí.