Čtvrtý letošní víkend je na Chomutovsku zasvěcen kulturním, společenským a zábavním akcím toliko v sobotu, v neděli si tak lze užívat sportování či odpočinku. Pozornost jistě zasluhuje zahájení dalšího ročníku soutěže Rodinné zápolení.

Páté narozeniny

Oblíbený cyklus setkávání a soutěžení pro celé rodiny v Chomutově Rodinné zápolení vstupuje v sobotu v kině Svět do svého jubilejního pátého ročníku. Od 09:00 do 12:00 hodin organizátoři připravili program, který se ponese právě v duchu oslavy pátých narozenin kozy Rózy. Se svým bratrem, kozlíkem Rozmarýnkem, jsou tradičními maskoty Rodinného zápolení.

Děti se tak mohou těšit kromě narozeninového dortu na představení divadla Hnedle Vedle, budou modelovat balonky, vyrábět přáníčka pro Rózu a zhlédnou také animovaný film.

Rodiny se mohou do soutěže přihlásit pomocí přihlašovacího formuláře na webových stránkách www.rodinnezapoleni.cz, nebo v informačním stánku na jednotlivých akcích.

Letos 13 akcí

Pravidelní, ale i noví účastníci Rodinného zápolení se letos mohou těšit na 12 soutěžních a jednu slavnostní akci, dají se ale tradičně očekávat i bonusová setkání. „Návodem, kam soutěžící jednotlivé akce zavedou, mohou být jejich názvy v kalendáři, který jsme účastníkům rozdali na slavnostním prosincovém slosování o ceny," uvedla organizátorka Marie Heřmanová.

Koncerty a plesy

Na své si v sobotu přijdou i příznivci hudby různých žánrů a stylů. Zájemci si mohou vybrat mezi dechovou, rockovou hudbou či Francouzským večerem s kapelou Voila.

Plesová sezona pokračuje hned třemi mysliveckými bály.

Podrobný program akcí na víkend i příští týden najdete ZDE.