Důvodem jsou nevyhovující hygienické podmínky, ve které zaměstnanci přechovávali potraviny. Hygienikům vadila zejména špína. „V kuchyni byl na podlaze zjištěn výskyt trusu hlodavců. Dále bylo zjištěno, že není zásadním způsobem dodržována provozní hygiena ani není prováděna dostatečná pravidelná sanitace v rámci celého provozu, především podlah, stěn, stropů, rovněž v chladicích a mrazicích zařízeních,“ uvádí ve své zprávě hygienici.

Dva mrazáky našli hygienici navíc znečištěné krví, zbytky potravin a plísní. Kontrola objevila i přechovávání potravin v nevyhovujících teplotách a také jídlo, které už mělo po datu spotřeby. Jednalo se celkem o dvě stě kilo potravin. „U těchto potravin a pokrmů, které nelze považovat za bezpečné, byla nařízena jejich likvidace,“ doplňují v hlášení hygienici.

Zjištěný stav podle odborníků na čistotu a zdraví nevylučuje možnost kontaminace potravin a jejich toxicitu.