„Bože, zase to někdo nesebral!," bědují ti, kteří ve spěchu šlápnou do některé z „hromádek", které po svém psovi jaksi zapomněl nějaký nevychovaný paníček sebrat. Přestože vedení města přišlo letos s novinkou, situace se příliš nelepší. Podobné, ale i ostřejší nadávky totiž vypouštějí ze svých úst Chomutované stále. Na setkáních vedení města či strážníků s občany přijde téma sbírání exkrementů po čtyřnohých mazlíčcích téměř vždy na řadu.

Město rozdalo přes čtyři sta tisíc sáčků

Každý majitel psa, který letos přišel zaplatit poplatek, mohl od města dostat tisícovku sáčků na exkrementy a dalších dvacet pytlíků v zásobníku. Ani to ale město nevyčistilo, a to ani přesto, že si sáčky vyzvedly čtyři tisíce lidí, z celkových pěti tisíc, kteří mají psa hlášeného.

Nejhorší situace je podle Technických služeb města Chomutova na Březenecké u experimentů. I v jiných lokalitách však musí děti, které si chtějí hrát na trávě, kličkovat mezi výkaly. Vedení města proto chystá další korky, jak naučit pejskaře uklízet po svých čtyřnohých přátelích. „Nepůjde o represivní kroky, ale spíše výchovné," nastiňuje mluvčí Chomutova Šárka Schönová s tím, že lidé by měli snahu města zaregistrovat již v průběhu tohoto měsíce.

Máte doma psa? Uklízíte po něm? Kde je situace nejhorší? Diskutujte u článku!