Víkend klepe na dveře a pokud ještě stále nevíte, jak jej strávit, možná se rozhodnete právě teď . Chomutovský deník přináší nabídku víkendových akcí pro děti i dospělé.

Safari expresem nejen za zvířátky

Již tento pátek a sobotu zaveze všechny zájemce Safari expres a Lokálka Amálka do světa kouzelných bytostí, strašidel, fantazie a divokých zvířat Eurasie. První jízda se uskuteční už v 19:00 hodin, ta poslední pak o čtyři hodiny později. Volná místa jsou k dispozici především v atraktivnějších večerních hodinách. Vstupenka stojí sto korun a vyzvednout si ji lze na pokladnách zooparku nebo si ji můžete rezervovat na mailu propagace@zoopark.cz. Kdo nestihne za pohádkami vyrazit tento víkend má ještě šanci 18. a 19. srpna.

Neděli si zpestříte návštěvou pouti

Oslavy svatého Vavřince propuknou ve velkém ve Veliké Vsi na Radonicku. Již v sobotu si zde můžete užít taneční zábavu, která začíná již ve 20.00 hodin na podlesické návsi, která je součástí Veliké Vsi. V neděli hodinu po poledni se pak na stejném místě koná tradiční Svatovavřinecká pouť. Od 14:00 hodin nebudou chybět soutěže pro děti. Všechny jistě během dne pobaví imitátor Petr Jablonský, či kaskadérské kousky skupiny Free motion či Miroslava Lisého. Vstupné stojí třicet korun, děti do patnácti let mají vstup zcela zdarma.

Za hudbou k sousedům

Pokud jste milovníky hudby vydejte se na výlet k zámku Jezeří či do Panenského Týnce. Na zdejším letišti totiž odstartoval třetí ročník Open Air Festivalu. Již dnes se můžete těšit například na Tomáše Kluse či Fatboy Slima, v sobotu pak například na Oblíbené Nightwork. Podrobný program naleznete na www.openairfestival.cz.

Jste- li vyznavači klasické hudby, pak je právě vám určen sobotní program Hudebního léta v Jezeří, který je věnovaný 200. jubileu Jana Ladislava Dusíka. Koncert s podtitulem „Londýnské rendez-vous" na zámku začíná v 17:00 hodin a potrvá přibližně hodinu. Běžné vstupné stojí osmdesát korun.