A tak se místo osmičky, která občanským demokratům v komunálních volbách v Chomutově náleží, objevila na jejích billboardech trojka. A co čert nechtěl! Trojku los přisoudil hnutí PRO Chomutov, jež patří mezi největší a nejhalasnější kritiky současného vedení radnice tvořeného sociálními demokraty a právě ODS.

Omluva

Lídr kandidátky ODS a náměstek chomutovského primátora Jan Řehák záměnu označil za lidské selhání. „Chyba je na naší straně, ve čtvrtek jsme na všech billboardech chybné číslo opravili za správné, tedy osm. Předsedovi zastupitelského klubu PRO Chomutov Janu Hartmannovi jsem poslal omluvný e-mail a požádal jej, aby mou omluvu tlumočil i lídru hnutí a všem kandidátům,“ uvedl Řehák.

Vybírají osobnosti

Nešťastná záměna čísel podle Řeháka občanské demokraty v říjnových komunálních volbách nepoškodí. „Podle mého osobního názoru si voliči vybírají na radnice především konkrétní osobnosti, případně jsou rozhodnuti, kterou stranu zvolí. Její číselné označení je pro ně nepodstatné,“ vysvětlil.

Všichni jsme lidé

Pokud je lidské chybovat, pak stejně lidsky přirozené je i rýpnout si do konkurenta. Zvlášť přihřeje-li předvolební polívčičku svého rivala. Nic lidského tedy nemohlo být cizí ani hnutí PRO Chomutov. „Děkujeme chomutovské ODS, která se rozhodla vychytralou podprahovou reklamou podpořit naše hnutí. ODS sice na oko prezentuje na plakátech pana Řeháka a spol., hlavní sdělení se ale ukrývá v pravém dolním rohu - ODS doporučuje kandidátní listinu č. 3, tedy PRO Chomutov,“ komentoval s nadsázkou nechtěné faux ODS lídr kandidátky hnutí Daniel Černý.