Chomutovské náměstí 1. máje již dnes dopoledne provoní zajímavá jídla. Konají se zde totiž letos již šesté farmářské trhy, které doprovodí ukázka vaření a degustace pokrmů.
Těšit se můžete na kuchaře Michala „Sama" Horáka, který před vašimi zraky uvaří tradiční česká jídla ze surovin dostupných na místních trzích. „Již mohu prozradit, že se budou vařit filátka ze pstruha a také jehněčí na červeném víně s fazolkami," láká jeden z organizátorů Severočeských farmářských trhů Adam Weber.
První pokrm se začne před zraky diváků připravovat již v devět hodin a po půl hodině jej budou moct všichni zájemci zdarma ochutnat. Poté se začne vařit druhé jídlo. Ti, kterým pokrm zachutná, budou moct všechny ingredience zakoupit přímo na náměstí.
Samotné farmářské trhy začínají v osm hodin a končí úderem dvanácté. Farmářská sezona je v plném proudu, a tak se máte na co těšit. „Na stáncích budou určitě české rané brambory, květáky, či zelený hrášek," láká Weber na sezonní potraviny.