Prezident se totiž chystá na třídenní návštěvu Ústeckého kraje. A podobně jako v únoru v Jirkově, i tentokrát ji na Chomutovsku zakončí. Nyní však bude jeho cílem Kadaň.

Přijede sem ve středu 9. prosince. Den začne návštěvou v elektrárně Ledvice, před jednou hodinou už je naplánován jeho příjezd ke Kulturnímu domu Střelnice, uvnitř něhož pak proběhne beseda s občany.

Svou cestu po kraji začne prezident Miloš Zeman v pondělí setkáním se členy Zastupitelstva Ústeckého kraje. Přítomní by měli být také starostové měst a obcí Ústeckého kraje a zástupců Krajského úřadu.

Během své třídenní cesty po kraji si pak stihne prohlédnout třeba děčínský zámek, navštívit mostecké gymnázium či vinařství Třebívlice, besedy s lidmi má naplánované kromě Kadaně ještě třeba v Benešově nad Ploučnicí či v Lounech.

Miloš Zeman navštívil Chomutovsko již několikrát. Naposledy to bylo letos v únoru, kdy mimo jiné diskutoval s lidmi v jirkovském kině. Jeho návštěva se tehdy neobešla bez malého incidentu, kdy se po něm jistý muž pokusil před dveřmi radnice hodit rajče. Prezidenta však netrefil a ten si toho ani nevšiml. Více ZDE.

Ještě předtím byl Miloš Zeman v okrese v roce 2013, také tehdy besedoval s lidmi. Tehdy to byl kinosál chomutovský.