Policisté z Chomutova, Jirkova, Kadaně, Klášterce nad Ohří, ale i Vejprt, Radonic či Března budou nově dojíždět do Šluknovského výběžku. Nahradí tak své kolegy z Prahy, Brna a Ostravy, kteří sem dojížděli hlídkovat od loňských sociálních nepokojů. V našem okrese, kde došlo v únoru k nejvíce trestným činům v celém Ústeckém kraji a kde si lidé stěžují na bezpečnost svých měst, však můžou muži zákona chybět.

Do Šluknovska budou vyjíždět vždy na čtyři dny, poté je vystřídají další policisté. Z celého Ústeckého kraje tam ale bude stále čtyřiadvacet policistů a jeden velitel. „Z Chomutovského okresu půjde vždy o čtyři až šest policistů,“ informuje policejní mluvčí Marie Pivková.

Jak dlouho tyto výjezdy budou trvat, není zatím jasné. Může se jednat o týdny, měsíce ale i roky.„Běžného výkonu služby by se to nemělo dotknout,“ informovala Marie Pivková. „Policisté, kteří budou ve službě zde, pokryjí práci i za kolegu, který bude odvelen na Šluknov. Fyzicky tady sice policista chybět bude, ale lidé by to neměli poznat,“ dodala.

Velitelé jednotlivých policejních oddělení se sice budou snažit, aby neodveleli policisty jen z jedné části Chomutovska, čistě teoreticky je však možné, že v určitém období budou chybět dva policisté v Chomutově, dva v Jirkova a zároveň dva v sousední Kadani. Nahradit dva kolegy už přitom není jednoduché v žádném zaměstnání. V případě, že se dostaví nemoc, či budou policisté čerpat dovolenou, mohlo by být početní oslabení daleko citelnější.

Prvních šest policistů odjelo na Šluknovsko již včera večer. Zda toto oslabení nepocítí obyvatelé Chomutovska bude možné zhodnotit až s odstupem času. „Musíme udělat všechno proto, aby nedošlo k narušení pořádku,“ konstatovala Marie Pivková.