Po divoké honičce plné nebezpečných manévrů se policii podařilo dopadnout uprchlého vězně. Postrádala ho věznice ve Všehrdech. Tibor Seman (37) byl přidělený na práci do firmy v Přečáplech, z areálu ale ujel v kradené autě, takže po něm bylo okamžitě vyhlášeno pátrání. I když nebyl ozbrojený, policie ho vyhodnotila jako nebezpečného. 

Auto, které odpovídalo popisu, zahlédla policejní hlídka z Aše před 18. hodinou stejného dne. „Policisté vozidlo pronásledovali a za použití výstražné a zvukového zařízení se ho snažili zastavit,“ popsal vrchní inspektor Jakub Kopřiva, který pracuje pro policii Karlovarského kraje. To se ale ukázalo jako marné. „Řidič pokračoval dále ve své agresivní jízdě plné riskantních manévrů, které ohrožovaly ostatní,“ doplnil. 

Nepomohlo, ani když jeden ze zasahujících policistů muži pohrozil namířenou zbraní. Uprchlý vězeň odpověděl tím, že najel do pravého boku policejního vozu. „Následně tentýž příslušník využil svých oprávnění, a aby nebezpečně ujíždějící vůz zastavil, vystřelil ze služební zbraně na jeho zadní pneumatiku. Ani to řidiče nezastavilo, proto se řidič policejního vozu rozhodl využít donucovacího prostředku k násilnému zastavení automobilu s pomocí ochranného rámu,“ uvedl vrchní inspektor. 

Jde o železný vytlačovací rám na policejním voze, který se využívá proti pirátům silnic. Policisté je zastaví tak, že je nabourají. Po tomto manévru se konečně podařilo dostat odsouzence z auta. Když ho policisté podrobili orientačnímu testu na přítomnost návykových látek, vyšlo najevo, že je pod vlivem amfetaminu. Kromě toho měl platný zákaz řízení všech motorových vozidel. 

Policisté už uprchlého eskortovali zpět do vězení ve Všehrdech. K jeho současnému trestu se může přidat další za spáchání zločinu násilí proti úřední osobě a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření úředního rozhodnutí a vykázání. 

Mediálně známý sportovec Filip Grznár.
Jít do basy by byla rána, říká bijec, který měl schvalovat střelbu v Chomutově

Podle informací, které se podařilo redakci získat, vězeň uprchl z vrakoviště u autobazaru v Přečáplech. Není výjimkou, když věznice propůjčuje odsouzence na práce společnostem, vše je zákonně ošetřeno. 

Podle mluvčí Věznice Všehrdy Bronislavy Vetešníkové už se odsouzenec na práce venku nedostane. „Dostávají se tam jen prověření vězni. Nejdříve pracují v rámci extramurálních pracovních aktivit ve vnitřních prostorách, a když se osvědčí, můžou pracovat i venku,“ nastínila mluvčí. „Pro vězně je to, nechci říkat odměna, určitě si toho ale považují. Mohou se pohybovat venku, vydělat nějaké peníze a díky tomu splácet dluhy, které mají venku,“ dodala. I proto jsou podle jejích slov podobné případy zcela ojedinělé.