VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pohlreich v Chomutově? Ano, šéfe!

Chomutov - Jeden z dílů Ano, šéfe! by se mohl natáčet v Chomutově. Do nové výzvy se totiž přihlásila restaurace Hradčany

10.2.2012 8
SDÍLEJ:

Zdeněk Pohlreich.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Svérázný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který si nikdy nebere servítky, by mohl přijet do Chomutova. Provozovatel restaurace Hradčany Václav Kotal totiž poslal přihlášku do nové castingové výzvy televize Prima na pořad Ano, šéfe! a štáb má přijet „omrknout“, jak na tom restaurace je.

Podobné nevybíravé hlášky Zdeňka Pohlreicha jako „Jestli tahle hospoda přežije, tak se snad poseru.“ nebo „Tady je vzduch jak v poklopci.“ by tak mohly zaznít i v Chomutově.

Provozovatel restaurace s šestnáctiletou praxí již zaslal svou přihlášku. Nyní čeká, kdy dorazí natáčecí štáb. „Šéfdramaturg by měl přijet v průběhu týdne,“ informuje provozovatel Václav Kotal. Právě ten pak rozhodně, zda se jeden z dílů bude natáčet v Chomutově nebo ne.

Kotal však bere natáčení jako hotovou věc. „Pokud by je nezajímala lokalita, tak by se vůbec neozvali,“ tvrdí. Podle něj je právě Chomutov pro štáb zajímavý. „V tomto kraji ještě nebyli,“ dodává.

Chomutovští fanoušci Zdeňka Pohlreicha se tak můžou těšit. Konečně by mohli na svých obrazovkách spatřit restauraci, kterou dobře znají. Sami by se dokonce mohli stát také těmi, kteří budou jedněmi z účinkujících. Navíc v každém díle vaří také sám velký šéf Zdeněk Pohlreich, a tak by Chomutované mohli vyzkoušet jeho umění na vlastní jazyk.

Pokud se Hradačny do pořadu z velkého množství přihlášených restaurací opravdu probojují, podstoupí nejen drsnou drezuru a vyslechnou si jistě nemálo peprných slov od šéfa, ale budou mít také možnost vyslechnout rady a přebrat zkušenosti, za které se mnohdy v kuchyni a na „place“ platí zlatem, potem a krví. Horké chvíle při natáčení by se však restauraci měly vrátit v podobě spokojených zákazníků.

„Bojím se, kdo z personálu mi tu po natáčení zůstane“

Rozhovor s provozovatelem restaurace Hradčany Václavem Kotalem

Proč jste se přihlásili do pořadu Ano, šéfe! ?
V pořadu chci být především proto, že chci zvednout návštěvnost restaurace. Navíc je to dobrá reklama.

Co očekáváte od natočení dílu s vaší restaurací?
Počítám s tím, že bude vyšší ziskovost podniku a že sem bude chodit více lidí.

Počítáte s tím, že váš podnik pan Pohlreich sepsuje? Že by to nakonec nemusela být dobrá, ale špatná reklama?
Počítám s tím, samozřejmě, protože on je odborník. Nikdo není dokonalý, to ví každý a on je člověk na pravém místě.

Čeho se nejvíce bojíte?

Mám strach, kdo z personálu tady po natáčení zůstane. Toho se bojím nejvíc. Protože, dnes už personál ví, že by měli přijet, tak se strašně bojí. Tam je chyba v nich samozřejmě. já bych se mohl také bát, ale nebojím se.

Určitě sledujete jeho pořad. V čem si myslíte, že u něj nasbíráte plusové body?
Určitě pan Pohlreich ocení skladbu jídelníčku a suroviny, které používáme.

A v čem byste naopak mohli tratit?
Myslím, že fungujeme dobře, ale on si všude něco najde …

Měnili jste něco ve vaší restauraci právě kvůli natáčení tohoto pořadu tak, aby byl pan Pohlreich spokojen?
Nic zásadního se neměnilo. Ten koncept byl daný. Přesto děláme po jeho vzoru minutková jídla.

Kdy vás napadla myšlenka přihlásit se do pořadu Ano, šéfe!
Hned na začátku, kdy jsme otvírali, tedy v květnu minulého roku.

Jak jste na tento nápad přišel?
Měl jsem možnost se s ním setkat ve Špindlu, kde jsem dělal a velice mě oslovil tím, co umí.

Kolik myslíte, že získáte od Pohlreicha hvězdiček? Bude vůbec nějaká?
Určitě, určitě nějaká bude. Kuchaři jezdí na různá školení, takže nějaká hvězdička by nám mohla restauraci zdobit.

Narazili jsme na kuchaře. Jak to vypadá s vaším personálem? Právě ten si také při natáčení pořadu užije své. Máte nějaké „vnitřní“ rozpory nebo je vše v pořádku?
Všechen personál je vyučený v oboru, ale je pravda, že nikdo se nesnaží dělat to tak, jak má. Pokud ten člověk není šéf, tak to pořád dělá jen za výplatu. Nikdy nemá snahu dělat něco navíc. Právě proto potřebuji, aby přijel.

Nemyslíte s, že právě pan Pohlreich vám řekne, jak to často bývá, že je chyba právě ve vás?
Určitě řekne, že je to marketingová chyba, že je to chyba vedoucího, že si nedokážu sjednat kvalitní personál, ale nikdy není tak kvalitní personál, aby ho člověk mohl tady zaplatit.

Myslíte si, že máte šanci, aby vás nakonec zařadili do tohoto pořadu?
Myslím, že ano. Protože do tohoto kraje se ještě nedostali a restaurace Hradčany je nejstarší restaurace v Chomutově, na dobrém místě, což je také zajímá. Právě to je jeden z předpokladů, proč by měly být Hradčany zařazené.

Nebojíte se toho, že po natáčení budete moct restauraci rovnou zavřít?
Nebojím se, vařím z čerstvých surovin, nakupuji od dobrých dodavatelů, nedělám nic špatného, nedáváme zákazníkům špatné suroviny, takže to ne. Udržuji čistotu. Je fakt, že někdy je to v té televizi až přehnané, co tam vyvádějí.

Jaký je váš obecný názor na pořad Ano, šéfe! ?
Pořad je dobrý. Je dobrý v tom, že dává restauracím, které to dělají hodně let, nový smysl. Protože většinou už mají zaběhlý svůj systém, který nechtějí měnit. On do takového podniku vždy něco přinese.

Autor: Martina Zyklová

10.2.2012 VSTUP DO DISKUSE 8
SDÍLEJ:

SERVIS

Stavebnictví - Stavebnictví Stavební a provozní elektrikáři 27 000 Kč

Stavební a provozní elektrikáři elektrikáři. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 27000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: V případě zájmu zaslat strukturovaný životopis na email: l2m@l2m.cz , nebo volat na tel.č.: 474 652 622 a domluvit pohovor, , Místo výkonu práce - L2M - rolety s.r.o., Droužkovická č.p. 333, 431 41 Údlice, , Požadujeme - ukončené min. střední odborné vzdělání v oboru elektrikář, samostatnost, schopnost týmové práce, ŘP skupiny B, Vyhlášku 50/78Sb.. na dobu určitou (1 rok) s možností prodloužení. Pracoviště: L2m - rolety s.r.o. - přijímací pracoviště, Droužkovická, č.p. 333, 431 41 Údlice. Informace: Romana Bursíková, .

Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 20 000 Kč

Kuchaři (kromě šéfkuchařů) Kuchař/ka. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dělené směny, úvazek: . Mzda min. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Dostavte se k osobnímu jednání od pondělí do pátku od 7:00 do 11:00 hodin (životopis s sebou) nebo volat na tel.č.: 736 144 711 pondělí až pátek od 7:00 do 11:00 hodin a domluvit pohovor, , Místo výkonu práce - Hotel Mertin, Mostecká 387/24, Chomutov, , Požadujeme - spolehlivost,zájem o práci, udržování čistoty. Pracoviště: Petra helbichová - hotel mertin, Mostecká, č.p. 387, 430 01 Chomutov 1. Informace: Petra Helbichová, +420 736 144 711.

Vzdělávání a školství - Vzdělávání a školství Učitel základní školy 26 020 Kč

Učitelé na 1. stupni základních škol (kromě v přípravných třídách základních škol) Učitel/ka I.stupně. Požadované vzdělání: vysokoškolské. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 26020 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Dostavte se k osobnímu jednání vždy v Pá v době od 9.00 - 10.00hod. na adresu místa výkonu práce nebo zašlete strukturovaný životopis na email: j.benes@zspisecna.cz, , Místo výkonu práce - Základní škola Chomutov, Písečná 5144, 430 04 Chomutov 4. Pracoviště: Základní škola chomutov, písečná 5144, Písečná, č.p. 5144, 430 04 Chomutov 4. Informace: Jiří Beneš, +420 474 659 965.

Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 20 000 Kč

Kuchaři (kromě šéfkuchařů) kuchař/ka. Požadované vzdělání: nižší střední odborné. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: V případě zájmu zaslat strukturovaný životopis na e-mail: 123prace@centrum.cz (předmět: kuchař/ka)., , Místo výkonu práce - 123Pizza s.r.o. - pracoviště Chomutov, Vršovců č.p. 1176/23, Chomutov, , Požadujeme - zdravotní průkaz, chuť do práce, praxe v oboru výhodou není nutností. , , Nabízíme - zaškolení, pohodový kolektiv, možnost profesního růstu, vyplácení mzdy týdně, zvláštní prémie, jízdní výhody., Pracovní doba 09:00 - 16:00 hodin. Pracoviště: 123pizza s.r.o. - pracoviště chomutov, Vršovců, č.p. 1176, 430 01 Chomutov 1. Informace: Barbora Halouzková, .


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Z pivních slavností v Chomutově.
44

V Chomutově se konaly pivní slavnosti, k ochutnání byly i speciály

Videosouhrn 16.–17. června 2018

S šedesáti kily na Sněžku a Nazareth s Masarykem v Havířově: videa víkendu

Jakub Štenberk si vybojoval start na ME juniorů v dálkovém plavání

Chomutov – Jakub Štemberk si v Boleveckém rybníku u Plzně v desetikilometrovém závodě na mistrovství České republiky v dálkovém plavání zajistil účast na mistrovství Evropy juniorů, které se uskuteční v polovině července na Maltě.

Babyboxy mají v kraji "na kontě" už sedmnáct zachráněných miminek

Ústecký kraj - Na Chomutovsku skončilo dítě v babyboxu celkem třikrát. Dvakrát v Kadani, jednou přímo v Chomutově.

FOTO: Takový byl letošní Den záchranářů Ústeckého kraje

Ústecký kraj – Složky krajského integrovaného záchranného systému se v sobotu představily v Litoměřicích. Podívejte se, jak to tam vypadalo.

OBRAZEM: To to ale svištělo.V Klášterci vyrostla obří skluzavka

Klášterec nad Ohří - Plavky, opalovací krémy a dýdžejský pultík nepotkáte jen na koupalištích, ale třeba rovnou i pod okny starosty. 

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT