Zadrželi ho večer v Klášterci nad Ohří. "Policisté zadrželi osobu, která je důvodně podezřelá z tohoto zvlášť závažného zločinu," potvrdila včera policejní mluvčí Alena Bartošová. Podle neověřených informací má jít o člověka blízkého rodině, bližší policie k případu mají ale kriminalisté zveřejnit až dnes. Předchozí články k případu najdete v sekci "Související články" dole.

Muž je zatím v ústecké cele předběžného zadržení, čekají ho další výslechy. Policisté by pak měli připravit obvinění a návrh na vzetí do vazby. Na to mají 48 hodin, je však možné, že to udělají ještě dnes.

Rodičům v Klášterci se ulevilo

Lidem v Klášterci nad Ohří se po včerejších zprávách ulevilo. Dnes ráno doprovázeli své děti do školy už s menšími obavami, než když údajný vrah byl ještě na svobodě. Nejistota však v lidech přetrvává. V okolí škol se pohybovaly zesílené hlídky státní i městské policie.
"Pro nás všechny je to určitě uklidňující zpráva, policisté odvedli naprosto profesionální práci," řekla dnes ráno ČTK ředitelka školy, kam dívka chodila, Jana Dimunová. Škola podle ní i po tragédii fungovala v normálním režimu, žáci a učitelé jen uctili dívčinu památku čtvrteční minutou ticha. "Psychologové nám doporučili, abychom k dětem přistupovali jako běžně. Lépe tak vstřebají, co se stalo," uvedla ředitelka.

Úleva po zadržení podezřelého byla znát i na rodičích, kteří přiváděli své děti do školy. "Strach mám trošku menší, ale pořád si nemůžeme být jisti, že je to skutečně pachatel," uvedla Dana Horáčková. Své dítě bude vodit do školy stále. Podobně hovořili i další rodiče. "Určitě je to dobře, že ho policisté už mají. Takový člověk se nemůže pohybovat volně," řekl Jaroslav Květ. Dcerku však prý bude někdo doprovázet stále, i když to má do školy kousek. "Střídáme se s manželkou nebo vypomůže sousedka," dodal.

Poděkujeme policii osobně!

Na místním diskuzním fóru se mezitím rozšířila myšlenka, aby lidé přišli osobně poděkovat policistům, kteří podezřelého dopadli. Chtějí přijít dnes v 16 hodin před policejní služebnu v Klášterci nad Ohří (která je hned vedle zmíněné školy) a tleskat, případně podepsat děkovný dopis. "Rád bych šel a doufám, že víc lidí by šlo," vyzval všechny Jozef Hornák a spousta lidí se k němu přidala.

Někteří prosí, ať přítomní "zatleskají" i za ně, protože se v daný čas ke služebně nedostanou. "Poděkujte za všechny rodiče z ČR!!! My jsme z moravy…a tento případ sleduji od začátku. Moc jsem přála aby se Eliska našla v pořádku… Bohužel osud to chtěl jinak," napsala například Anela Ávolamah.