Víkend klepe na dveře a pro ty, kteří ještě nevědí, jak jej strávit, přináší Chomutovský deník pár tipů. Vybere si každý. Chomutovsko totiž tentokrát nabízí zábavu pro pány, dámy, děti, mladé, seniory i celé rodiny.

Kadaň láká na pivní slavnosti

V sobotu si na své přijdou milovníci zlatého moku. V rámci Františkánského léta bude v klášterní zahradě probíhat přehlídka minipivovarů, spojená s prodejem i ochutnávkou netradičních piv.

Kadaňské pivní slavnosti začínají již ve 14 hodin a potrvají nejméně do 18 hodin. Těšit se můžete na deset malých pivovarů, které s sebou do Kadaně přivezou jistě dostatečnou zásobu piva k ochutnání. U každého stánku se navíc dozvíte vše, co vás bude zajímat a každou půl hodinu vás dalšími zajímavostmi o pivě zahrne jeden z organizátorů akce Martin Šíl.

Příjemnou atmosféru dotvoří Veselí muzikanti a orchestr Viliama Béreše.Vstup na celou akci je zdarma.

Patchworkové dny pro šikovné

Kromě milovníků piva by k Františkánskému klášteru měli vyrazit také všichni, kdo mají rádi patchwork. V sobotu a neděli se sem totiž sjedou patchworkářky z Čech, Moravy a Německa, aby společně vystavily své práce, ale také aby přímo na místě předvedly své umění. Po oba dva dny tak bude možné v klášterní zahradě shlédnout vystavený patchwork, vidět patchworkářky při práci a případně si i zakoupit originální ruční výrobky. Svět patchworku se otevírá každý den v 10 hodin a skončí se nejdříve v 17 hodin. Vybrané peníze navíc pomohou dobré věci.

Kamencové jezero obsadí indiáni

Rodiny s dětmi mohou v sobotu ve 12 hodin vyrazit na Kamencové jezero. Chomutovská koza Róza připravila desátou akci rodinného zápolení s názvem Indiánské léto.

Všichni účastníci si vyzkouší plavbu indiánskou kánoí, podívají se do indiánské vesnice, namalují se válečnými barvami, vyzkouší si výrobu čelenek a korálkových šperků a zatančí si indiánské tance. Do 17 hodin mají držitelé soutěžní karty vstup od nádrže Banda zdarma.

Hrádek se promění ve středověký hrad

Netradiční program plný hudby, tance, šermířů a dobové krmě si užijí ti, kteří vyrazí v sobotu v 19 hodin na Červený hrádek. Vstupné stojí sto korun.

Klášterec nebo Droužkovice?

Ti, kteří milují hudbu, mají hned dvě možnosti. V Klášterci totiž tento víkend finišují Klášterecké hudební prameny. V pátek, sobotu a neděli si libý zvuk houslí užije každý od 19:30 hodin a v neděli ještě navíc od 14 hodin. Vstupné na jednotlivé koncerty stojí 150 korun.

Ti, kteří mají raději svižnější rytmy, se mohou v sobotu vydat do Droužkovic na koupaliště. Připraven je Fesťáček u vody. Začíná se již v 15 hodin, kdy vystoupí skupina Demofóbie. Poté vždy s úderem nové hodiny vystoupí na pódiu další účastník festivalu. Můžete se těšit na Ivana Hlase, Martina Maxu, Jindru Kejaka, New age of Smokie, Petra Nagyho, Dědu Mládka a jeho Ilegal band a nakonec na Kosťu Rosu. Vstupenka stojí 200 korun pro dospělého, 100 korun pro děti a zdarma je pro děti do 130 centimetrů.