Tak jako loni by měl fanoušky chomutovského hokeje na domácí extraligová utkání svážet klubem objednaný autobus. Ten první by mohl jet za dva nebo tři týdny. Na derby mezi chomutovskými Piráty a Litvínovem by už měl být zajištěn. Fanoušky by však mohl svést již na utkání s Plzní či Slávií.

Přestože je již otevřen celý areál, autobusy, které by mohly vozit hokejové fanoušky stále nejezdí. Zavedena je je jen jedna autobusová linka, která areál Zadních Vinohrad obsluhuje a jedna linka v docházkové vzdálenosti. Obě však přijíždí a odjíždí ze Zadních Vinohrad v časech pro fanoušky hokeje ne příliš vhodných a navíc nezajíždí na chomutovská sídliště.

„Víme, že doprava na stadion není ideální a fanoušky nechceme nechat mrznout," informoval obchodní a marketingový manažer klubu David Dinda. Na který zápas fanoušky poprvé přiveze speciální autobus, není zatím jasné. Ve vedení klubu se totiž bude ještě jednat o placení symbolického jízdného. Zatím se mluví o desetikoruně.

Město doposud vyjednalo s dopravním podnikem zajištění autobusů pro běžné a pravidelné akce, mezi které patří plavecké kurzy, veřejné bruslení či promítání kina.

Od prosince přibude další spojení v dopoledních, odpoledních i večerních hodinách. Se zavedením nové linky, která by vyhovovala hokejovým fanouškům, město nepočítá. „Zvláštní autobusy k hokejovým zápasům by měli s dopravním podnikem vyjednat zástupci hokejového klubu," sdělila mluvčí města.