Před rokem hokejoví Piráti překvapili, když předstoupili ve vtipně pojatých doktorských dresech a sehráli v nich utkání ve prospěch chomutovské nemocnice. Za pár dní si to zopakují. Opět budou hrát pro zdejší nemocnici a opět ve speciálních dresech. Zatím je však tajemstvím, jak budou vypadat. Nedočkavci je mohou prvně spatřit při páteční autogramiádě v Chomutovce.

Pro druhý ročník projektu Piráti Chomutov pro chomutovskou nemocnici vybral extraligový klub duel s pardubickým Dynamem. Odehraje se v neděli 21. ledna od 15.30 hodin v chomutovské SD Aréně. „Klub jej bere jako poděkování i ocenění práce lékařů i dalších členů personálu nemocnice,“ nastínil mluvčí Pirátů Libor Kult.

Tak Piráti loni hráli jako doktoři: 

Výtěžek z aukce dresů poplyne ve prospěch chirurgického oddělení, kde pomůže vylepšit zázemí pro pacienty. Dočkají se výměny starého nábytku za nový, aby byl jejich pobyt v nemocnici příjemnější.

Maskot Pirátů Chomutov. Ilustrační fotoZdroj: Deník/Roman Dušek„Jsme rádi, že tradice zápasů pro nemocnici pokračuje, protože dává sportu, v tomto případě hokeji, společenský význam,“ ocenil akci zástupce ředitelky chomutovské nemocnice Miroslav Šofr. „Loňský první ročník ukázal, že život v Chomutově je nás všech. Že není jen hokej, není jen nemocnice, není jen kultura, ale že se může vše prolínat a prolíná v celém našem městě,“ věří.

Loni se extraligovému klubu podařilo dresy vydražit za 120 tisíc korun a dalších 20 tisíc přihodili sponzoři. Výtěžek tehdy pomohl vylepšit čekárnu nového mamografického centra.

AUTOGRAMY si fanoušci žádali nejen na podpisové karty, do notesů a na plakáty. K podpisu ochotně nastavili třeba i čelo.
Jako doktoři! Piráti se ukázali v nových dresech

Nejméně stejně dobrý výsledek lze očekávat i v letošním dobročinném duelu. Internetová aukce se spustí už v průběhu zápasu, kdy budou mít zájemci možnost přihazovat na stránkách sportovniaukce.cz.

Kdo chce vidět dresy ještě před utkáním a ověřit si, jestli jsou podobně nápadité jako loňské doktorské v podobě rozevlátých bílých plášťů se stetoskopy, může dorazit v pátek v 16.30 hodin do přízemí Obchodního centra Chomutovka. Jako první je na sebe oblékne trojice hokejistů ve složení Michal Vondrka, Dávid Skokan a Jakub Sklenář, kteří patří k oporám týmu kouče Vladimíra Růžičky.

Představení dresů bude spojeno s autogramiádou, takže fanoušci odejdou domů s úlovkem.

Letohrádek Hvězda.
Kadaňský muzeobus opět vyrazí na cestu. Tentokrát do Prahy