Zatím však na rybníku nejsou úplně všichni z těch co zoopark chová. V zázemí zůstaly ještě dva páry pelikánů bílých s mláďaty, ty počkají s přesunem ven na stálejší počasí.

„Během zimy nám totiž dva páry zahnízdily a vyvedly mláďata," upřesnil zoolog.

Obě mláďata velmi dobře prosperují. Po vylíhnutí vážili asi 120 gramů a prozatím jsou na rozdíl od bílých rodičů zbarvena šedočerně. V současné době váží mláďata více než dva kilogramy. Slavnostní křtiny mladých pelikánů jsou naplánovány na 18. duben, kdy zoopark oslaví Den Země.

Rozmary počasí posledních dnů ztrpčuje život nejen lidem, ale také pelikánům, byť v tomto případě ne v takové míře. „V tomhle počasí se jim nechce moc na vodu a tak nejsou moc vidět," uvedl zoolog. Jakmile se však dostaví pravidelná doba krmení, tak se hned objeví. jinak se ale většinou zdržují na ostrůvku.

Pelikáni žijí ve všech světadílech vyjma Antarktidy, hlavně v tropických a subtropických oblastech, lze je ale najít i v mírném pásu. Nejblíže České republice se vyskytují v okolí Středozemního a Černého moře a dále v Malé Asii a severovýchodní Africe. Jsou to mořští ptáci, které lze vidět na vnitrozemských jezerech, mokřinách i v deltách velkých řek kde hnízdí.