Návštěvníci si tam mohou prohlédnout keramické nádoby, kachle či torzo železného příboru s kostěnými střenkami z 18. století. Nábytek se nedochoval.

Uprostřed jednoho ze tří zpřístupněných sálů je replika dnešní podoby kadaňského hradu a prapor s českým lvem. Má být připomínkou pečetě, která vznikla v roce 1277. Znázorňuje krále Přemysla II. a zakladatele, při jízdě na koni a se stejnou korouhví v ruce.

Otevření stálé výstavy bylo pro kadaňské muzejníky až druhotným motivem. „Tím hlavním pro nás bylo zpřístupnění hradu, jak je to jen možné. Bylo nám totiž líto, že se Kadaňané nemohou podívat s výjimkou radniční věže do žádného z historických objektů," nastínil spoluautor expozice Lukáš Gavenda z Městského muzea. Jeden ze sálů sice donedávna sloužil jako restaurace a další jako společenská místnost domova pro seniory, nikdo jiný než strávníci a penzisté ale původní gotické prostory neměli šanci spatřit.

Návštěvníci se dostanou do nově zpřístupněných prostor sedm dní v týdnu. Ve všední dny je otevřeno od 9:00 do 16:00 hodin a o víkendy a ve svátky od 10:00 do 15:00 hodin. Prohlídky začínají vždy v celou hodinu.