Sociální služby Chomutov povede i nadále dosavadní ředitelka Alena Tölgová. Ve funkci ji potvrdili radní poté, co svou pozici obhájila ve výběrovém řízení.

Do konkurzu, který se konal na konci ledna, se přihlásily jen dvě uchazečky. „Obě předložily velmi kvalitní koncepce dalšího rozvoje společnosti," ocenil náměstek primátora Marian Bystroň. „Každý ze členů komise rozhodoval podle svého uvážení a ze svých důvodů. Souhrnně je možné říci, že rozhodly schopnosti staronové paní ředitelky a kvalita dosavadního fungování organizace pod jejím vedením," vysvětlil, proč dostala přednost ředitelka, která organizaci vede již třináct let.

Verdikt Alenu Tölgovou pochopitelně potěšil. „Jsem ráda, že to takto dopadlo, myslím, že jsou spokojeni i zaměstnanci," domnívá se. „Žitot jde dál a my také. Nebudu slibovat, že budeme pracovat ještě lépe, myslím, že jsme odváděli kvalitní práci, takže pracovat budeme minimálně stejně dobře, jako dosud. Mám řadu plánů, které bych ráda uskutečnila, ale na ty by došlo i bez tohoto výběrového řízení a předkládání koncepce rozvoje," uzavřela Tölgová.

Z funkce byla odvolána 30. listopadu a následně bylo vyhlášeno nové výběrové řízení na post ředitele příspěvkové organizace s platností od 1. dubna. Uchazeči měli předložit své plány a koncepci, jak vést organizaci.

Magistrát postupně odvolává z funkcí i další manažery svých organizací a vypisuje výběrová řízení na jejich pozice. Smyslem je vybrat tu nejlepší vizi a osobnost s nejlepšími kompetencemi. Svou pozici například loni s úspěchem obhájila také ředitelka zooparku Iveta Rabasová.