Například sociální demokraté budou v sobotu cestovat. „Odpoledne strávíme zčásti v Ústí, pak někteří vyrazíme do Lidového domu v Praze. Příznivci nám mohou samozřejmě přijít blahopřát nebo kondolovat,“ smál se krajský lídr ČSSD Jaroslav Foldyna, který věří, že ČSSD by v Ústeckém kraji mohla získat 16 až 17 procent.

BUDOU ZAPÍJET VOLBY DOMA

O tom, kde v Ústí budou výsledky voleb sledovat, ale sociální demokraté ještě nerozhodli.

Oproti tomu favorizované hnutí ANO chce zapíjet volební výsledky od 17 hodin v restauraci Doma na Masarykově třídě v Ústí. „Ministr Richard Brabec chce do Ústí přijet, ale nevíme, zda se mu to povede. Určitě bude v Praze na centrále. Ostatní zůstanou v Ústí. Gratulacím veřejnosti se samozřejmě nebráníme, máme rezervované stoly, hospoda bude normálně otevřená,“ poznamenal ministrův asistent Tomáš Sarnovský.

MUDr. Jan Ševčík
Do Sněmovny chce bohém v bílém klobouku a houf kormidelníků

Kandidáti komunistů budou volby sledovat na svých okresních výborech. „Budu v Mostě. Gratulace příznivců rádi přijmeme, máme pro ně i drobné pohoštění. Děláme to při každých volbách. Věřím, že získáme víc než při posledních volbách. Chceme zachovat tři poslance KSČM za Ústecko a získat aspoň čtyři,“ řekla jednička komunistické kandidátky Hana Aulická Jírovcová.

V Ústí nad Labem budou komunisté průběh voleb sledovat v budově krajského výboru na křižovatce mezi Předmostím, Velkou Hradební a Důlci v centru města.

Z MODRÉHO DOMU VYRAZÍ DO PRAHY

Občanští demokraté budou jako každé volby hltat průběžné výsledky v „modrém“ domě v ulici Klíšská naproti Mánesovým sadům.

„Budu tam na začátku sčítání od 14 do 16 hodin. Potom vyrazím do Prahy. Naši voliči nám mohou v sobotu samozřejmě přijít poblahopřát, budeme rádi. A výsledek? Beru nad deset procent,“ svěřil se lídr kandidátky ODS v Ústeckém kraji Karel Krejza.

Menší strany jsou na tom obdobně. Michal Kučera za TOP 09 vyrazí v sobotu z Loun do dominikánského kláštera u kostela sv. Vojtěcha vedle ústeckého Fora. Příznivce uvítají s otevřenou náručí. „Věřím, že obhájíme náš mandát a osm procent,“ doufá.

Tereza Hyťhová, která v kraji vede kandidátku Okamurovy SPD, věří ve víc než tři poslanecké mandáty. „Po malém setkání členů v Ústeckém kraji vyrazíme na volební štáb do Prahy,“ připomněla Hyťhová.

Hana Aulická Jírovcová (vlevo) a Tereza Hyťhová se zúčastnily setkání v rámci akce Deník-bus.
Diplomacie i cit pro řešení problémů. Ženy míří do vysoké politiky