Původní časový harmonogram vystupujících doznal jedné změny. Vzhledem k náročného přejezdu Tomáše Kluse z jiného festivalu do Kadaně se jeho koncert posunul na šestou hodinu na rock scénu, naopak kapela Hudba Praha zahraje na popovém pódiu už od pěti.

V Kadani pod hradbami už stojí dvě hudební scény. Rock scénu pod hradem a pop scénu na Špitálském předměstí. Dá se předpokládat, že návštěvníci budou přebíhat od jednoho pódia k druhému, protože tahle všehochuť je vážně lákavá. Nakonec organizátoři to moc dobře vědí, časový harmonogram je proto sestavený tak, aby vám nic neuteklo…

Rocková scéna: Raper, Lenny, Tři sestry…

Fanánek a Supice. Tři sestry v akciFestival otevře v deset hodin dopoledne rakovnická kapela Z Davu, a to na rockové scéně. Po nich (začátky koncertů jsou vždy s dvouhodinovým rozestupem, během hodinových přestávek můžete přeběhnout k popové scéně) přijde na řadu raper Johny Machette, který získal i Zlatého slavíka jako Hvězda internetu (za svůj klip Já se zblázním).

Slavíka má doma i písničkářka Lenny, pro níž je pódium na padesát minut vyhrazené od dvou odpoledne. Tahle písničkářka, hudební skladatelka, textařka, klavíristka je dcerou Lenky Filipové a ocenění získala v kategorii Objev roku.

Pak se na rockové scéně začne přitvrzovat, čehož známkou bude legendární punkrocková kapela Visací zámek. Jak Visáči dohrají, začne si hudební nádobíčko rozbalovat písničkářská hvězda posledních let Tomáš Klus. Představovat mladého zpěváka s chraplavým hlasem, který dokázal po dlouhých letech sesadit Karla Gotta z trůnu v anketě Zlatý slavík, snad ani netřeba. 

Od osmi hodin se z reproduktorů začne kromě ostré hudby linout také slovenština, za mikrofon se totiž postaví Peter „Kuko" Hrivňák se svou kapelou Horkýže slíže v zádech. A finále na rockové stage? Skoro se bude zdát, že tímto slovem zbytečně plýtváme, ale do třetice legenda! Nebo si nemyslíte, že svérázná skupina kolem Lou Fanánka, Tři sestry, není na české scéně až takový pojem? Ale je! Jejich „hospodský rock", jak je jejich styl někdy označován, zná snad každý, kdo jen trochu inklinuje k tvrdší hudbě. Od desíti večer na rockové scéně.

Popová scéna: Začně to Voxel, zakončí Divokej Bill

Divokej Bill umí lidi roztancovat. A podívejme se teď na pódium popové. První vystoupení, od jedenácti hodin, má mladý talent Voxel, což znamená především stovky mladých slečen v hledišti…

…které si možná na chvíli odskočí na na Johnnyho Machette na rockovou scénu, ale tutově se vrátí k popu, kde má od jedné hodiny naplánovaný koncert další hudební teenagerovský idol Adam Mišík.

Toho vystřídá na scéně klubová kapela hrající hudbu obvykle žánrově zařazovanou jako ska, a sice Sto zvířat.

Od pěti hodin přijde na další českou legendu - vystoupí rocková skupina Hudba Praha.

Po něm to na rockovém pódiu pofrčí ve velkém a tempo se bude stupňovat. Načne to v sedm večer MIG 21 s frontmanem Jiřím Macháčkem, pokračovat budou od devíti Monkey Business a Matěj Ruppert za mikrofonem. A všechno vyvrcholí koncertem folk rockové kapely, která má na kontě desítky hitů. Troufáme si tvrdit, že si je občas broukáte i vy. Divokej Bill!

Můžete koukat i z řeky

Novinkou festivalového areálu je již dokončené nábřeží Maxipsa Fíka, kde bude k dispozici půjčovna lodiček a šlapadel. Návštěvníci tak mají možnost sledovat vystoupení interpretů na rockové scéně přímo z řeky Ohře, což je nejspíš v ČR festivalovou raritou. Rodinám s dětmi bude opět k dispozici dětský koutek a chystá se i zábavní a odpočinková zóna.

Vstupenky jsou k zakoupení v síti Ticketstream po celé ČR za 600,- Kč, na místě za 700,-Kč. Děti s výškou do 125cm mají opět vstup na festival zdarma.

Časový program Vysmátého léta

Do Kadaně za dvacku autobusem
Dopravní podnik připravil pro návštěvníky festivalu z Chomutova či Jirkova možnost využít dopravy na Vysmáté léto 2014 za zvýhodněné jízdné dvaceti korun za osobu. Autobusy MHD, které jsou polepeny reklamou VYSMÁTÉ LÉTO  SASME s.r.o., budou dnes zájemce vozit v dopoledních hodinách do Kadaně a ve večerních hodinách zpět do Chomutova.
Dopoledne: Chomutov (autobusové nádraží zastávka linky MHD č. 2) Kadaň (zastávka MHD „U mostu")
Večer: Kadaň (zastávka MHD „U mostu") Chomutov (autobusové nádraží konečná MHD)
Dopravci žádají cestující, aby si připravili přesnou částku jízdného, které uhradí prostřednictvím mincovníku. Jízdné je možné uhradit i z elektronické peněženky na BUS KARTĚ. Přesný jízdní řád najdete ZDE.