Definitivní ne sice do včerejšího dne nepadlo, ale o tom, že by Stanleyův pohár přijel do Chomutova se už příliš spekulovat nedá.

„Do dnešního dne k dohodě nedošlo. Tomu, že bychom se ještě dokázali domluvit a že by Michael přijel alespoň ukázat pohár těsně před nebo po zítřejším zápasem se Spartou, už nechávám jen pětiprocentní šanci," sdělil včera Chomutovskému deníku marketingový manažer Pirátů Chomutov David Dinda. „Bylo by to velké překvapení pro nás i pro lidi," dodal.

Právě dnes má totiž do České republiky dorazit trofej pro vítěze NHL. Michael Frolík, který v Chomutově hrál během výluky zámořské NHL, dal již dříve jasně najevo, že přednost dá rodnému Kladnu. „Musel bych jet hodinu do Chomutova, pak zase zpátky. To je časově náročné," vysvětloval už před časem v rozhovoru pro server iDnes. „Každopádně bych rád pozval lidi z Chomutova do Kladna, aby se mohli s pohárem vyfotit."

V Kladně je naplánovaný program na místním zámku, a to od čtrnácti hodin. Vedle fotografie s pohárem bude možné získat Frolíkův podpis. Poté se hokejista i s pohárem přesune do svého bydliště, nedalekých Kamenných Žehrovic.