Tentokrát se opřeli do pedálů ve prospěch kadaňské nemocnice a Občanského sdružení Limity Kadaň, pro něž dohromady vyšlapali krásných 99 741 korun.

Každý návštěvník měl možnost strávit na Oranžovém kole jednu minutu a svým výkonem přispět na dobrou věc. Podpořit severočeské organizace přišly pod hradby kadaňského hradu stovky dospělých i dětí. „Potěšilo nás, že stejně jako v minulých letech byl o Oranžové kolo velký zájem. Ukázalo se, že lidé nejsou lhostejní k potřebným, protože se do pedálů Oranžového kola opírali s plným nasazením," uvedla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Vybrané peníze pomohou dětem

Občanské sdružení Limity Kadaň vzniklo z iniciativy pěti maminek hendikepovaných dětí s cílem vytvořit prostředí, které bude pro ně i pro ostatní příjemné, přátelské a motivující. Sdružení nabízí otevřenou náruč všem, kteří nechtějí být dále sami se svými starostmi a kteří chtějí poznat nové přátele. Na Oranžovém kole pro něj návštěvníci festivalu Vysmáté léto vyšlapali částku 50 674 korun. „Peníze využijeme na uhrazení nákladů spojených s pronájmem prostor a také na zakoupení výtvarného materiálu pro práci s našimi klienty," řekla Lenka Vaňková z Občanského sdružení Limity Kadaň.

Taká kadaňská nemocnice použije získané peníze pro děti. „Výtěžek v hodnotě 49 067 korun použijeme na zakoupení přístroje pro zjišťování poruch sluchu u novorozenců. Čím dříve je totiž porucha odhalena a léčena, tím menší mohou být škody na vývoji," uvedl ředitel nemocnice Josef Mašek.